Blaturi prin coabitare

Coabitare egal blat !


Băsescu, surprins când îi pasa lui Martin Schulz nişte documente

Traian Băsescu se pare că joacă ultima carte referitoare la situația politică din țară tocmai la Bruxelles. Șeful statului a fost surprins, joi seara, în momentul în care îi înmâna un set de documente liderului Parlamentului European, Martin Schulz.
Traian Băsescu se pare că încearcă prin orice mijloace să schimbe opiniile liderilor europeni despre situația politică din România. În momentul fotografiei de familie, Băsescu a fost surprins în timp ce i-a dat nişte documente preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz.
Imaginile au fost prezentate în ediţia de joi seară a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3.
La fotografia de grup pe care şeful statului a făcut-o cu liderii europeni, la lucrările Consiliului European de la Bruxelles, Traian Băsescu apare cu un sul de hârtii în mână.
Preşedintele Băsescu a dat apoi mâna cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, căruia i-a dat documentele. Schulz a plecat cu ele şi apoi a fost văzut vorbind cu cancelarul Angela Merkel.


Românii, sătui de isteria unor campanii electorale în serie, vor fi răsuflat uşuraţi după ce au luat la cunoştinţă, printr-o şmecherie televizată marca Traian Băsescu, că s-a ajuns în sfîrşit la coabitare. „Uite-i, măi, că s-au înţeles“, au zis poporenii. „Au făcut-o pentru noi, şi-au dat seama că nu se poate altfel“, or fi zis nea’ Gică de la sifonărie şi nea’ Mitică, paznicul de la fabrica de geamuri, circulînd o halbă cu bere caldă şi acră, la bufetul din colţ. „Coabitare“, ăsta-i cuvîntul magic care ni s-a vînturat zilnic, 24 de ore din 24, pe la televiziuni în discursurile politicienilor din Opoziţie şi de la Putere. „Coabitare“ a fost termenul oficial, blat e cel adevărat. Azi vedem că USL şi UDMR bătuseră de mult palma. Avem un acord secret încă înaintea campaniei electorale pentru generale, dar românilor li s-a indicat circul drept „luptă politică“. A fost o negustorie tipică pentru clasa politică românească, iar o parte din români au înghiţit-o pe nemîncate. Mulţi dintre oamenii de bună-credinţă s-ar fi dus la urne şi cu gîndul de a scoate din combinaţiile pentru guvernare UDMR, socotită o formaţiune şantajistă, condusă de interesele unor minţi bolnave de la Budapesta. Zilele trecute, cei care au votat USL împotriva UDMR au aflat că există un „pact de coabitare“, adică un blat ordinar. Iar ăsta e doar unul care a ieşit la iveală întîmplător. Cîte n-or mai fi fost în ultimii 20 de ani. Şi cîte nu sînt azi în vigoare. Aşa că putem spune că blat a devenit sinonim cu coabitarea. Ca să sune mai european. de Doru Gheorghiade
http://www.dcnews.ro/2012/12/basescu-surprins-cand-ii-pasa-lui-martin-schulz-niste-documente/



  • DC News:
Traian Băsescu a încercat o ieșire „europeană” din criza pe care a declanșat-o implicându-se în campania electorală și afirmând că nu-l va numi pe Ponta premier.Documentul pe care președintele l-a înmânat lui Martin Schulz, în mod ostentativ, în momentul în care la Bruxelles se făcea ”fotografia de familie”  conține un acord de coabitare, care ar evita o criză politică și ar exprima acordul lui Traian Băsescu pentru numirea lui Victor Ponta. Modul ostentativ în care Traian Băsescu a înmânat documentul este un răspuns la presiunile pe care le-au făcut liderii europeni, ca acesta să-și recunoască înfrângerea și să-i dea mandat lui Victor Ponta. De celalată parte, lideri europeni au cerut USL să coabiteze cu Traian Băsescu și să colaboreze cu UDMR în actul guvernării.
Din cât se pare, Băsescu a discutat personal cu Victor Ponta, Liviu Dragnea și Crin Antonescu, înainte de plecarea la Bruxelles. O convenție între forțele politice din România ar fi putut fi solicitată de liderii europeni și de SUA, ambasadorul Mark Gitenstein întâlnindu-se marți cu premierul Ponta. Discuția între cei trei lideri USL și Traian Băsescu ar fi avut loc la Cotroceni, miercuri seara.
Băsescu i-a spus lui Schulz că a convenit cu USL conținutul documentului. Acesta cuprinde o declarație comună de susținere a viitorului României și a parcursului său euro-atlantic. Sunt fraze generale, despre eforturile pe care le vor face împreună forțele politice din România, pentru a asigura stabilitatea țării și continuarea reformelor. Condițiile de coabitare, menționate în document, menționează reguli generale, aflate, de altfel, în obligațiile constituționale ale părților implicate.
Băsescu ar fi explicat demersul, față de  liderul Parlamentului European, prin aceea că dorește o garanție suplimentară că noua Putere va respecta Constituția și statul de drept, astfel încât să-i poată da mandat lui Victor Ponta pentru formarea Guvernului.  De aceea s-ar fi adresat unui socialist, din familia politică a premierului.
Acest acord ar putea fi interpretat ca o acceptare a înfrângerii din partea lui Băsescu. Surse de la vârful Uniunii susțin că Traian Băsescu a regizat acest episod pentru că dorește o scuză ”ca să înghită porcul”. Astfel, ar transfera decizia numirii lui Ponta la nivelul UE, iar întoarcerea cu 180 de grade ar părea că este făcută spre binele națiunii, pentru a căpăta sprijin  european. De asemenea, Traian Băsescu ar putea invoca acest așa-zis acord în cazul unei noi suspendări, acuzând USL în fața partenerilor europeni că nu respectă înțelegerea din momentul nominalizării.
Informațiile potrivit cărora cei trei lideri USL s-ar fi întâlnit cu Traian Băsescu nu au fost negate. Crin Antonescu a declarat în prima parte a zilei ”am idee de conținutul documentului”, dar a refuzat să dea detalii.

Liderii USL s-au intalnit in secret cu Basescu 

BLAT CU BASESCU AL LIDERILOR USL DUPA ALEGERI?

“Ambuscada de imagine” sau tradare? “Şu-şu-şu şi mu-mu-mu”
“Sunt atât de vehement pentru că cei doi, dar se pare că a fost şi al III-lea, dar nu din partea celui de-al treilea partid din Coaliţie. Deci domniile lor dau aceste explicaţii şi învârtind termenii după ce a fost o întreagă emoţie în legătură şi despre circul făcut la Bruxelles cu fluturarea acelor file şi zvonul la data aceea că a fost o întâlnire infornală”, a spus fostul deputat PC, la Antena 3.
Sergiu Andon a accentuat faptul că nu e în regulă ca liderii USL să meargă “pe blat” la întâlniri cu şeful statului, urmare a votului de pe 9 decembrie.
“Păi Mister Ponta şi Mister Antonescu când aţi obţinut ditamai milioanele de voturi şi aţi fost bucuroşi de simpatia poporului a fost bine? Nu de dragul domniilor voastre ci ca să repede înfruntarea lui Traian Băsescu ca ales al acestei naţiuni, de aceea au ieşit oamenii la vot. După aceea să mergeţi pe blat la întâlniri oricum le-aţi numi?… Nu e în regulă! Poporul ăsta cere transparenţă!, a mai completat Andon.

REVISTA PRESEI: PACEA de la COTROCENI, înainte de MAREA FURTUNĂ

"Băsescu şi Ponta, jumătate de armistiţiu. Preşedintele va reprezenta România la reuniunea Consiliului European", scrie Adevărul în ediţia de vineri: "Preşedintele Traian Băsescu va reprezenta România la reuniunea Consiliului European din luna noiembrie. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta la finalul unei întâlniri pe această temă cu şeful statului. Băsescu era dispus să-l ia şi pe premier.
Victor Ponta a susţinut că ar fi existat o ofertă de compromis din partea lui Traian Băsescu. 'Preşedintele a invocat ideea unei participări comune, având în vedere că eu voi fi oricum la Bruxelles, la întâlnirea cu preşedintele Hollande şi cu prim-miniştrii socialişti, dar cred că ar fi o confuzie şi am apreciat invitaţia, dar nu era momentul', a explicat Ponta".
"Blat PSD-PDL la Arad. Contracandidatul lui Neamţu-Usturoi este omul de încredere al lui Sorin Blejnar", aflăm din Cotidianul: "Încă dinainte de a începe campania electorală în presă s-a vorbit mult despre blaturile pe care USL le face cu ARD în colegiile parlamentare în care candidează favoriţii lui Traian Băsescu. Aradul este unul din judeţele în care aceste blaturi sunt atât de evidente încât nu ar putea păcăli nici măcar un copil".
"Nevasta lui Ciorbea l-a internat forţat pe liderul spiritual al MISA într-un spital de boli mintale", titrează şi Curentul: "Procuratura Municipiului Bucureşti a cerut Judecătoriei Sectorului 1, pe 17 august 1989, să dispună 'internarea medicală a făptuitorului Gregorian Bivolaru, întrucât acesta este bolnav psihic şi se află într-o stare care prezintă pericol pentru societate'.
Procurorii au arătat instanţei că Bivolaru este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de răspândire de materiale obscene, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi difuzarea fără autorizare legală a unor materiale destinate a fi folosite ca mijloace de informare publică. Mai exact, Bivolaru, care pe atunci avea 37 de ani, a fost prins pe când distribuia pe sub mână, reviste porno, infracţiune pedepsită în perioada epocii lui Nicolae Ceauşescu".
Evenimentul zilei scoate la iveală "Afacerea gigant a UDMR: 165.000 ha sunt pe mâna 'Bărbierului' de păduri": "Defileul Mureşului Superior a ajuns pe mâinile unui obscur şef de ocol din Gheorgheni, remarcat în ultimii 10 ani pentru defrişările masive. Acum este cel mai mare concesionar din România.
Ştafeta în UDMR a fost predată. Pădurile din România au un nou stăpân, după Verestoy Attila. Numele lui este Melles Elöd şi este un inginer silvic din Gheorgheni (Harghita). Are un mic ocol în acel judeţ, dar în 2010 a devenit brusc cel mai mare concesionar de pădure din România: 165.000 ha în judeţul Mureş. Imaginaţi-vă că un ocol mare din România e pe la 12.000- 13.000 ha, iar Biserica administrează în Suceava aproape 100.000 ha, ceea ce a făcut să se comenteze ani de zile pe marginea 'Averii BOR'".
"PACEA DE LA COTROCENI înainte de cel mai important meci extern al anului. Mizele mandatului cu care Băsescu merge la Consiliul European", potrivit Gândul: "Preşedintele Traian Băsescu a decis: nu îl va delega pe Victor Ponta să meargă săptămâna viitoare în locul său la Bruxelles, la Consiliul European în care se discută bugetul UE pe şapte ani.
Mutarea lui Băsescu vine după două întâlniri cu Ponta pe această temă la Palatul Cotroceni în care cei doi au părut dispuşi să coabiteze şi să evite conflictele frontale, în ciuda campaniei electorale".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce se întîmplă cu Regele

 Regele Charles va lipsi de la vizita prințului Harry pe care acesta o va face în Londra, pentru o drumeție în Transilvania, scrie The Teleg...