Oportunitati in Institutiile Uniunii Europene

Oportunitati profesionale in Institutiile Uniunii Europene

 Dacă doriţi să lucraţi la Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană, Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene, Curtea Europeană de Conturi sau în orice alt organism al Uniunii Europene (cum ar fi Banca Centrală Europeană, Comitetul Regiunilor etc.), trebuie să vizitaţi site-ul web al Oficiului European pentru Selecţia Personalului: EPSO, unde se găsesc toate informaţiile despre posturile scoase la concurs în instituţiile Uniunii Europene.



Politici Sociale



Afaceri online


PC Computer


Locuinta - O investitie necesara


De la prietenii niștri RELIGIE 


 LITERATURA și CREDINTA


Economico - Sociale


Politici Fiscale , Sociale 


Situatia ECONOMICO-SOCIALA


Stiinta si tehnica

Misiunea EPSO este de a organiza concursuri deschise tuturor candidaţilor eligibili pentru a selecţiona personal de înaltă calificare profesională pentru instituţiile Uniunii Europene.
ANUNȚ PENTRU ASISTENT-EUROPASS
În 2004, Comisia Europeană a implicat Cedefop în crearea design-ului, dezvoltarea și menținerea documentelor și paginii de internet Europass (http://europass.cedefop.europa.eu/), care este acum disponibil în 26 de limbi. Pagina de internet Europass are în acest moment un trafic de 1.3 milioane de vizite pe lună. Aproximativ 600 000 de CV-uri sunt completate pe internet în fiecare lună.
Responsabilitățile candidatului ales vor fi legate de design-ul, dezvoltarea și implementarea documentelor Europass. Pentru mai multe informații accesați:
working_institutions/cedefop_2012_03_ast_final.pdf
Interviurile și testările vor avea loc la Salonic, în perioada 29-30 octombrie 2012.
Termenul-limită pentru trimiterea aplicațiilor este 18 septembrie 2012, 15:00 ora Greciei (CET +1). 
ANUNȚ PENTRU EXPERT îN ÎNVĂȚĂMÂNT ȘI FORMARE DE SPECIALITATE
Cedefop este agenția europeană care promovează dezvoltarea învățământului și formării profesionale în Uniunea Europeană. Este un forum dedicat analizei policilor și cercetării, fiind recunoscut ca partener în dezbaterile politice și științifice privind învățământul și formarea de specialitate. Obiectivul său strategic este acela de a intensifica implicarea europeană în ceea ce privește educația și formarea profesională, prin practică și expertiză.
Candidatul selectat va contribui la dezvoltarea expertizei și competenței Cedefop în ceea ce privește învățământul și formarea de specialitate sau alte arii de activitate. Pentru mai multe informații despre modalitatea de depunere a candidaturilor, atribuțiile de la locul de muncă sau alte detalii, accesați:
working_institutions/cedefop_2012_01_ad_final.pdf
Interviurile și testările vor avea loc la Salonic, în perioada 15-16 octombrie 2012.Termenul-limită pentru trimiterea aplicațiilor este 5 septembrie 2012, 15:00 ora Greciei (CET +1).
ANUNȚ PENTRU JURNALIST
Cedefop este agenția europeană care promovează dezvoltarea învățământului și formării profesionale în Uniunea Europeană. Este un forum dedicat analizei policilor și cercetării, fiind recunoscut ca partener în dezbaterile politice și științifice privind învățământul și formarea de specialitate. Obiectivul său strategic este acela de a intensifica implicarea europeană în ceea ce privește educația și formarea profesională, prin practică și expertiză.
Cedefop recrutează un jurnalist care va crea texte în limba engleză cu privire la rezultatele activității agenției, destinate unor canale de comunicare diferite (comunicate de presă, newsletter, bloguri și articole în social media), texte ce pot fi ușor înțelese de către grupurile țintă. Pentru mai multe informații și accesul la aplicația online, consultati:
working_institutions/cedefop_2012_06_ad_final.pdf
Interviurile și testele sunt programate a avea loc la Salonic, în zilele de 19 și 20 noiembrie 2012Termenul-limită pentru trimiterea aplicațiilor este 27 septembrie 2012, ora Greciei 15:00 (CET+1).

În instituţiile UE lucrează peste 40 000 de persoane care provin din 27 de state membre. Oficiul European pentru Selecţia Personalului (EPSO) organizează concursuri generale prin care selectează personal pentru posturi cu caracter permanent şi temporar. UE lucrează nu doar cu funcţionari titulari, ci şi cu agenţi contractuali şi personal temporar, oferă stagii de formare şi dispune de baze de date cu experţi zonali.
Oficiul European pentru Selecţia Personalului (EPSO) organizează concursuri generale pentru selecţia funcţionarilor titulari. Concursurile evaluează competenţele candidaţilor printr-o serie de teste care garantează selecţia celor mai buni candidaţi. Anual se organizează concursuri pentru posturi de administratori, lingvişti, interpreţi, traducători, secretare şi alte categorii de personal.
EPSO selectează personal pentru toate instituţiile UE:
Alte proceduri de selecţie şi recrutare

Stagii

Şapte instituţii primesc stagiari, pe perioade de 3-5 luni. Stagiarii pot fi studenţi,absolvenţi de facultate sau lingvişti şi primesc aceleaşi sarcini ca şi administratorii aflaţi la început de carieră. Selecţia este organizată de instituţii (nu de EPSO).
Experţi
UE dispune de baze de date cu numele şi calificările experţilor independenţi care pot asista instituţiile şi agenţiile în anumite domenii. Experţii îşi creează şi gestionează propriul profil cu informaţii referitoare la studii, experienţă profesională şi competenţe. Acest profil este protejat prin parolă. Bazele de date sunt gestionate de instituţiile şi agenţiile UE (nu de EPSO). De exemplu, Serviciul comunitar de informare în domeniul cercetării şi dezvoltării (CORDIS) conţine o bază de date a experţilor care lucrează în cadrul celui de-al 7-lea program-cadru de cercetare.
Experţi naţionali detaşaţi (END)
Aceştia sunt, de obicei, funcţionari ai administraţiilor naţionale, detaşaţi pe o perioadă fixă de timp, pentru a face schimb de experienţă şi pentru a învăţa despre politicile şi procedurile UE. Experţii naţionali detaşaţi sunt selecţionaţi printr-o procedură specificăfără implicarea EPSOReprezentanţa permanentă a ţării dumneavoastră pe lângă UE vă poate informa în legătură cu oportunităţile actuale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce se întîmplă cu Regele

 Regele Charles va lipsi de la vizita prințului Harry pe care acesta o va face în Londra, pentru o drumeție în Transilvania, scrie The Teleg...