Job la SRI

Cum sa aplici pentru un job la SRI

Serviciul Roman de Informatii este institutia Statului Roman cu atributii in domeniul culegerii si valorificarii informatiilor relevante pentru securitatea nationala a Romaniei.

Recrutarea si selectia de specialisti in vederea incadrarii in Serviciul Roman de Informatii se realizeaza prin promovarea publica a ofertei de posturi, cu asigurarea dreptului de inscriere tuturor celor care indeplinesc criteriile stabilite, in mod nediscriminatoriu si a posibilitatii de documentare cu privire la conditiile, etapele de selectie si statutul avut pe perioada scolarizarii si dupa incadrarea in institutie.
Serviciul Roman de Informatii realizeaza incadrari directe de ofiteri (chemari in activitate), in functie de nevoile fiecarei unitati.
Candidatii pentru incadrarea directa ca ofiteri in structurile mentionate anterior trebuie sa:
-  fie absolventi ai invatamantului superior de lunga durata cu examen de licenta sau de diploma
-  experienta in domeniul in care s-au specializat
- media de absolvire si rezultatele obtinute pe parcursul anilor de studiu reprezinta criterii de departajare.
Selectia unor specialisti, conditionata de nevoile unitatilor si de existenta unor posturi vacante in serviciu, are la baza performantele universitare, licentele si acreditarile detinute, precum si experienta profesionala acumulata in domeniul de specialitate.
Daca abilitatile si calitatile dumneavoastra corespund conditiilor prezentate mai sus, va puteti adresa conducerii institutiei cu o cerere de incadrare, care va fi insotita de un Curriculum Vitae, documente care vor fi depuse sau trimise prin posta la Biroul de Relatii cu Publicul din Bucuresti documente care vor fi depuse sau trimise prin poştă la Biroul de Relaţii cu Publicul din Bucureşti (Bdul. Libertăţii nr. 14D – sector 5), sau la sediul directiilor judetene de informatii ale Serviciului, corespunzatoare domiciliului, respectiv locului de munca pe care il aveti.
Incadrarile in Serviciul Roman de Informatii se fac in functie de nevoile serviciului, cu respectarea prevederilor H.G. nr. 585/2002 privind elementele de incompatibilitate pentru accesul la informatii secrete de stat.
Intrebari frecvente:
1. Încadrarea bărbaţilor în Serviciul Român de Informaţii mai este condiţionată de îndeplinirea stagiului militar ?
Nu, cu excepţia specializărilor intervenţie antiteroristă, pază şi transport corespondenţă secretă.
2. Unde pot fi solicitate detalii suplimentare în legătură cu oportunităţile de încadrare în Serviciul Român de Informaţii?
Detalii suplimentare în legătură cu oportunităţile de încadrare în Serviciul Român de Informaţii pot fi solicitate la Biroul de Relaţii cu Publicul din Bucureşti, Bdul. Libertăţii nr. 14 D – sector 5 sau la sediile direcţiilor judeţene de informaţii ale Serviciului, corespunzătoare domiciliului, respectiv locului de muncă al solicitantului.
3. Nu am cetăţenie română, dar locuiesc de mai mult timp în România. Există posibilitatea angajării mele în Serviciul Român de Informaţii?
Cererea de încadrare nu poate fi soluţionată favorabil întrucât în conformitate cu prevederile art.16 alin. 3) din Constituţie „funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenie română şi domiciliul în ţară”.
4. Care sunt şansele unei persoane de a fi încadrată în Serviciul Român de Informaţii?
Pot deveni cadre ale Serviciului Român de Informaţii persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute de legile în vigoare, cu pregătire adecvată domeniului în care se intenţionează încadrarea, promovează testele de aptitudini şi întrunesc condiţiile stabilite pentru acordarea autorizaţiei de acces la informaţii clasificate.
5. Cât durează preocedurile de selecţionare/verificare pentru încadrarea în Serviciul Român de Informaţii ?
Având în vedere complexitatea etapelor ce trebuie parcurse, în funcţie de domeniul în care se intenţionează încadrarea, durata este cuprinsă, de regulă, între 6 şi 9 luni. În termen de 30 zile de la depunerea, respectiv înregistrarea cererii, petenţii sunt contactaţi în vederea programării la un interviu sau după caz, vor primi un răspuns din partea Biroului de Relaţii cu Publicul al instituţiei.
6. În ce constă procesul de selecţie ?
Procesul de selecţie constă în parcurgerea unor etape eliminatorii, care presupun susţinerea interviurilor de selecţie şi a examinărilor profesionale, psihologice, privind cunoştinţele de limbi străine, de cultură generală şi de utilizare a calculatorului, precum şi examinarea medicală.
—————————————————-

Serviciul Român de Informaţii selectează candidaţi în vederea pregătirii acestora în cadrul programelor de învăţământ superior ale Academiei Tehnice Militare

Serviciul Român de Informaţii selectează candidaţi în vederea pregătirii acestora în cadrul programelor de învăţământ superior ale Academiei Tehnice Militare.
Locurile disponibile, condiţiile de înscriere, precum şi probele de concurs sunt detaliate aici.
Intenţiile de înscriere se pot comunica la numerele de telefon:
021.305.47.54 (între orele 8:00-19:00) / 021.305.47.46 sau 021.305.47.53 (între orele 8:00-14:30).
Ulterior candidaţii vor fi contactaţi pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de participare şi întocmirea dosarelor de concurs.
În scopul asigurării timpului necesar întocmirii dosarelor de concurs pentru sesiunea de admitere organizată în iulie 2012, termenul limită de înscriere este 15 aprilie. După această dată, eventualele solicitări de înscriere vor fi avute în vedere pentru anul universitar 2013-2014.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce se întîmplă cu Regele

 Regele Charles va lipsi de la vizita prințului Harry pe care acesta o va face în Londra, pentru o drumeție în Transilvania, scrie The Teleg...