Planet REBOOT

Totul este gindit pandemic cam de prin anii ”20 cu Planul K !
Sărăcirea populatiei, insemnaă și exterminarea in masă.

De frică să iși păstreze proprietatea, oamenii vor sta in frig, fără căldura și medicamente , cu puține htană și in scurt timp vor dispărea pentru totdeauna .

Bill Gates lanseaza saptamana viitoare o carte  despre cum sa evitam un dezastru climatic

 Intre vise și previziuni

Ne place, ori nu ne place, viitorul... vine.

Câteva aspecte care frământă pe toată lumea, aceasta exprimandu-se din ce in ce mai clar in toate mediile. Subiectele vehiculate se referă la:

1. Service-urile pentru reparații auto vor dispărea. 

Un motor pe benzină are 20.000 de piese individuale. Un motor electric are 20. Mașinile electrice sunt vândute cu garanții de viață și sunt reparate numai de dealeri (vânzători/ distribuitori). Durează doar 10 minute pentru a scoate și înlocui un motor electric. Motoarele electrice defecte nu sunt reparate de către vânzători/ distribuitori, ci sunt trimise la un atelier de reparații regional care le repară cu roboți. Defecțiunile la lumini la auto cu  motor electric sunt contracarate cu rezervă de iluminare, așa că vă deplasați, de exemplu, până la o spălătorie auto, iar mașina dvs. este tractată; în timp ce serviți o ceașcă de cafea vă vine mașina cu un nou motor electric.

2. Benzinăriile vor dispărea.

Contoarele de parcare vor fi înlocuite cu contoare care distribuie electricitate.. Companiile vor instala stații de reîncărcare electrică; de fapt, au început deja. Le puteți găsi în extrem de multe locații.

Majoritatea producătorilor auto (cei mai rapizi și deștepți în decizii) au alocat deja bani pentru a începe realizarea de noi linii care construiesc doar mașini electrice.

3. Industriile exploatării cărbunelui vor dispărea.

4. Companiile pe benzină / petrol vor dispărea.

Forajul pentru hidrocarburi/ țiței se va opri. Așa că, vom spune La revedere OPEC.

5. Casele / locuințele vor produce și vor stoca mai multă energie electrică pe parcursul zilei, apoi o va folosi și, după caz,  se va vinde înapoi la rețea. Rețeaua aceasta a caselor/ locuințelor  depozitează și  distribuie energia surplus către industriile care consumă mai multă energie electrică. A văzut cineva acoperișul Tesla?

6. Un bebeluș de astăzi va vedea mașini personale doar în muzee.

VIITORUL se apropie mai repede decât credem și pe cât  se pot adapta/ descurca majoritatea dintre noi.

În 1998, Kodak avea 170.000 de angajați și vindea 85% din toată hârtia foto din întreaga lume. În doar câțiva ani, modelul lor de afaceri a dispărut și au dat faliment. Cine s-ar fi gândit să se întâmple asta vreodată?

Ceea ce s-a întâmplat cu Kodak se va întâmpla într-o mulțime de alte industrii în următorii 5-10 ani și, majoritatea oamenilor nu conștientizează, nu observă  că acest val al falimentelor, pe această bază a schimbărilor,  vine fără oprire.

V-ați gândit  în 1998 că 3 ani mai târziu, nu veți mai face poze cu role de film, cu aparate foto? Cu telefoanele inteligente de astăzi, cine mai dorește să cumpere/ să aibă  cameră foto în aceste zile?

Să nu uităm că, de fapt, camerele digitale au fost inventate în 1975. Primele au avut doar 10.000 de pixeli, dar au respectat legea lui Moore. La fel ca în cazul tuturor tehnologiilor exponențiale, au fost o dezamăgire pentru o perioadă, înainte de a deveni superioare, atractive, însă mai apoi  au devenit uluitor de cerute, la modă, în doar câțiva ani. Acum se va întâmpla din nou așa ceva (dar mult mai repede) cu Inteligența Artificială, sănătatea, mașinile autonome și cele electrice, cu educația, imprimarea 3D, noua agricultură și locurile de muncă.

7. Uitați de cartea „Șocul viitorului”, bine ați venit la a 4-a Revoluție Industrială.

Software-ul a întrerupt și va continua să perturbe majoritatea industriilor tradiționale în următorii 5-10 ani.

UBER este doar un instrument software, nu dețin nicio mașină și acum este cea mai mare companie de taxi din lume. Întrebați orice șofer de taxi dacă a văzut asta și ce crede despre viitorul său.

Airbnb este acum cea mai mare companie hotelieră din lume, deși nu dețin nicio proprietate.

Întrebați-i pe  cei de la Hilton Hotels dacă au văzut asta și ce cred despre viitorul lor.

8. Inteligența artificială: calculatoarele devin mai bune, exponențial, în înțelegerea lumii.

Anul acesta (2020), un computer l-a bătut pe cel mai bun jucător Go din lume, cu 10 ani mai devreme decât se aștepta.

9. În SUA, tinerii avocați deja nu mai găsesc/ nu mai primesc locuri de muncă. Datorită Watson-ului IBM, se pot primi sfaturi juridice/ legale (până acum, pentru moment, date și consultații juridice /lucrurile de bază) în câteva secunde, cu o precizie de 90%, în comparație cu o precizie de 70% atunci când sunt făcute de oamenii juriști. Deci, dacă studiezi dreptul, oprește-te imediat. Vor fi cu 90% mai puțini avocați în viitor. Vor rămâne doar specialiști omniscienți.

10. Watson ajută deja doctorii/ asistenții care diagnostică cancerul, de 4 ori mai exact decât doctorii/ asistenții umani.. 

11. Facebook are acum un software de recunoaștere a modelelor care poate recunoaște fețele mai bine decât oamenii. În 2030, computerele vor deveni mai inteligente decât oamenii.

12. Mașinile autonome: În 2018, primele mașini cu autovehiculare au fost/ sunt deja în funcțiune. În următorii 2 ani, întreaga industrie auto/ de deplasare/ de transport va începe să fie perturbată.. Nu veți mai dori să dețineți o mașină, deoarece veți apela o mașină cu telefonul, aceasta va apărea la locația dvs. și vă va conduce către destinație. Nu va trebui să îl parcați, veți plăti doar distanța parcursă și puteți fi productiv în timp ce conduceți. Copiii foarte mici de astăzi nu vor primi niciodată permisul de conducere și nu vor deține niciodată o mașină.

Acest lucru ne va schimba orașele, pentru că vom avea nevoie de 90-95% mai puține mașini. Putem transforma fostele locuri de parcare în parcuri.

Un număr de 1,2 milioane de oameni mor în fiecare an în accidente auto la nivel mondial, inclusiv prin conducere distrasă ori sub influența băuturilor. În SUA acum se produce un accident la fiecare 60.000 de mile; cu conducere autonomă va scădea la 1 accident în 6 milioane de mile. Acest lucru va salva un milion de vieți la nivel mondial în fiecare an.

Majoritatea companiilor de automobile tradiționale vor intra, fără îndoială, în faliment. Companiile auto tradiționale vor încerca abordarea evolutivă și vor construi doar o mașină mai bună, în timp ce companiile tehnologice (Tesla, Apple, Google) vor face abordarea revoluționară și vor construi un computer pe roți.

Priviți ce face Volvo în acest moment; nu mai există motoare cu combustie internă în vehiculele lor începând din acest an, folosind deja cele electrice la modelele din 2019, - realizând doar auto electrice sau hibride, cu intenția de a elimina treptat chiar și modelele hibride.

Mulți ingineri de la Volkswagen și Audi sunt complet îngroziți de Tesla, și așa ar trebui să fie. Priviți la toate companiile care oferă doar vehicule electrice. Despre auto electrice  nu s-a auzit de multă vreme, ci doar cu câțiva ani în urmă.

13. Companiile de asigurări vor avea probleme masive, deoarece, fără accidente, costurile vor deveni mai ieftine. Modelul de afaceri al asigurărilor auto va dispărea.

14. Imobiliarele se vor schimba. Pentru că dacă puteți lucra în timp ce faceți naveta, oamenii se vor muta mai departe, pentru a trăi într-un cartier mai frumos sau mai accesibil.

15. Mașinile electrice vor deveni generalizate în jurul anului 2030. Orașele vor fi mai puțin zgomotoase, deoarece toate mașinile noi vor funcționa cu electricitate. Orașele vor avea și un aer mult mai curat. 

16. Electricitatea va deveni incredibil de ieftină și curată. Producția de energie solară a fost pe o curbă exponențială de 30 de ani, dar acum puteți vedea impactul său uluitor. Și tocmai continuă să crească producția de energie regenerabilă. 

17. Companiile de energie fosilă (cărbune, țiței) încearcă cu disperare să limiteze accesul la rețea a energiei regenerabile, pentru a împiedica concurența din instalațiile solare de acasă, dar asta pur și simplu nu poate continua - tehnologia va avea grijă de această strategie.

18. Sănătatea: prețul Tricorder X va fi anunțat anul acesta. Există companii care vor construi un dispozitiv medical (numit „Tricorder” de la Star Trek) care funcționează cu telefonul personal, care îți scanează retina, ia proba de sânge și de respirație. Apoi analizează 54 de bio-markeri care vor identifica aproape orice boală. În prezent, există zeci de aplicații de telefon pentru scopuri de sănătate.

Bine ați venit la VIITOR. Aceasta a ajuns, de fapt, acum câțiva ani în societatea noastră.





O oportunitate de a remodela lumea după COVID-19

Avioanele sunt împământate, străzile sunt extrem de goale, în timp ce școlile, fabricile și afacerile considerate neesențiale sunt închise. Cu mai mult de o treime din populația planetei blocată din cauza coronavirusului mortal, există o silență neliniștitoare în întreaga lume. Peste 2,4 milioane de cazuri de virus au fost înregistrate în întreaga lume, iar numărul de morți până acum este de cel puțin 165.000. Eșecul economic este de neînțeles și o mare parte a lumii este închisă pentru afaceri.

În ultimul secol, speciile noastre au dominat din ce în ce mai mult pământul, extinzându-se, dezvoltându-se, crescând ... dar și poluând și epuizând resursele noastre neregenerabile, creând pierderi ireversibile în biodiversitate, împreună cu defrișările și degradarea terenurilor, toate exacerbate de schimbările climatice.  Sănătatea planetei noastre și a sănătății umane sunt strâns legate, o legătură care a devenit destul de clară din pandemia COVID-19. Oamenii invadă habitatele animale, folosind terenul în scopuri precum agricultura, mineritul și orașele în continuă creștere. Aceasta înseamnă că zonele tampon naturale care distanțează oamenii de animale sunt distruse, ceea ce face mai ușor ca agenții patogeni să treacă de la animale sălbatice la oameni. De fapt, trei din patru boli infecțioase emergente la om, inclusiv SARS și Ebola, sunt zoonotice (transferate de la animale la oameni). COVID-19 în sine a provenit din comerțul ilegal cu pangolin pe cale de dispariție, care a fost infectat cu coronavirusul transferat prin lilieci. Această legătură cu viața sălbatică evidențiază urgența abordării comerțului ilegal cu animale sălbatice, care este estimat a fi a patra cea mai mare infracțiune ilegală după droguri, contrafaceri și trafic de persoane.

În ciuda tuturor acestor vești sumbre, planeta are acum șansa de a reporni. Locurile cu poluare atmosferică mai mare au înregistrat mai multe cazuri COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Harvard.  Un alt studiu a analizat corelația dintre SRAS și poluarea atmosferică din nordul Italiei și a găsit dovezi că persoanele care trăiesc în zone cu niveluri ridicate de poluanți erau mai predispuse să dezvolte afecțiuni respiratorii cronice și, prin urmare, susceptibilitate la SARS. Dacă există mizerii provocate de coronavirus, încetinirea activităților umane pare să îmbunătățească calitatea aerului în multe locuri. Fotografiile recente din satelit au arătat imagini dramatice cu o calitate îmbunătățită a aerului în China și Italia în timpul opririlor. În Jalandhar, India,Lanțul muntos Dhauladhar din Himachal a devenit vizibil după 30 de ani odată cu scăderea poluării. Apar videoclipuri cu specii de animale, păsări și pești care își recuperează spațiul. De la broaște țestoase pe cale de dispariție care clocesc pe plajele braziliene pustii , până la capre sălbatice care preluează un oraș galez și mistreți care se plimbă prin unul din Catalonia , Spania, există și panda în Hong Kong care se împerechează pentru prima dată în 10 ani , după ce grădina zoologică a fost închisă public.

De decenii în urmă, volume de rapoarte științifice și dovezi consistente au indicat populațiile umane care împing capacitatea de transport a planetei. Deși s-au făcut unele progrese prin acțiuni guvernamentale, corporații conștiente de mediu și comunități motivate, nu este suficient.


Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  

Dar pe măsură ce țările își reconstruiesc economiile distruse, există o oportunitate de a reconstrui mai bine și de a trăi într-un mod mai durabil, mai „verde”. Pachetele de stimulare care vor fi lansate de guverne și instituțiile de dezvoltare ar trebui să stimuleze economia, să sprijine oamenii și comunitățile, rezultând în același timp rezultate ecologice bune. Acest lucru se poate face prin reducerea emisiilor de carbon, conservarea biodiversității și protejarea serviciilor ecosistemice care stau la baza prosperității și rezistenței unei țări la șocuri precum pandemiile. De fapt, mulți oameni din întreaga lume depind direct de resursele naturale sănătoase și de ecosistemele funcționale, care sunt plasele lor de siguranță, oferind hrană din câmpurile lor, furaje pentru animalele lor, lemn din păduri și apă din râurile și resursele de apă subterană.

Există și alte modalități prin care putem trăi vieți mai durabile. Să ne ajustăm comportamentul pentru a aplatiza creșterea exponențială a materialelor plastice de unică folosință și să facem un efort real spre inițiative de reciclare și economie circulară. În prezent, există o creștere a materialelor plastice de unică folosință din cauza coronavirusului, dar sperăm că această creștere a cererii este temporară. Ce zici de aplatizarea curbei defrișărilor, degradării oceanelor și distrugerii habitatului către soluții mai bazate pe natură și compatibile cu conservarea?

Banca Mondială poate ajuta țările noastre clienți cu activități care necesită multă forță de muncă, care îi ajută pe oameni acum și care se concentrează pe îmbunătățirea activelor naturale, inclusiv restaurarea pădurilor, mangrovelor și albiilor de mare. O abordare similară a fost luată în timpul Marii Depresii din Statele Unite, când New Deal a văzut utilizarea intensă a lucrătorilor Corpului Civil de Conservare în pădurile și parcurile naționale. Având în vedere că lucrătorii din mediul rural sunt de obicei mai „distanțați social” decât muncitorii din mediul urban, aceste activități pot începe mai devreme decât alte măsuri de redresare. Important, investițiile în restaurarea solului și a terenurilor conduse de comunitate au beneficii suplimentare pe termen lung pentru comunitățile afectate, sporind oportunitățile de productivitate și venituri, ajutând astfel astăzi pentru o mâine mai durabilă. 

Astăzi, în timp ce lumea sărbătorește cea de-a 50-a Ziua Pământului, să ajutăm planeta să repornească  prin investiții în aer mai proaspăt, ape mai curate, mai puține deșeuri, habitate mai naturale și un climat stabil.


Vezi Sursa info : O oportunitate de a remodela lumea 


Autori

Poza lui Karin Kemper 

Karin Kemper


MEDIU INCONJURATOR 
SĂNĂTATE 
REGIUNEA MONDIALĂ 
COVID-19 (CORONAVIRUS) 
ZIUA PAMANTULUI

Karin Kemper este directorul global pentru mediu, resurse naturale și economie albastră la Banca Mondială. În cariera sa de peste 25 de ani, Dr. Kemper a lucrat la problemele globale de mediu, resurse naturale și apă. A îndeplinit o serie de funcții la Banca Mondială, inclusiv în calitate de director principal pentru mediu și resurse naturale, consilier regional principal în biroul vicepreședintelui regiunii America Latină și Caraibe și director al politicii climatice al Băncii Mondiale. și Finanțe. De asemenea, a ocupat funcții manageriale în regiunile Asiei de Sud și America Latină și Caraibe.


Ok . De ce nu au fost angrenate toate statele lumii capabile să facă cercetări în domeniul virusologiei ?


 









Mituri despre vaccinul împotriva Covid, 

demontate de un cercetător de la Oxford
Patru mituri despre vaccinul împotriva Covid, demontate de un cercetător de la Oxford 08.01.2021 09:00



Patru mituri despre vaccinul anti-Covid-19, demontate de un cercetător român de la Oxford. Foto: Getty Images

DIN ARTICOL

Mitul “Serul a fost făcut într-un timp prea scurt”

Mitul “Vaccinul modifică ADN-ul”

Mitul “Vaccinul produce reacții adverse în ani de zile”

Mitul “Vaccinul nu e eficient pentru că au existat câteva persoane care după ce la o zi sau două după ce au primit prima doză au fost depistate pozitiv cu Sars-CoV-2”

Ștefan Dascălu, un cercetător român la Oxford, a demontat, la Digi24, patru mituri despre vaccinarea cu serul anti-Covid-19. Acestea se referă la timpul scurt în care a fost dezvoltat serul, ideea că modifică ADN-ul, reacțiile adverse și îmbolnăvirea după prima doză.

Mitul “Serul a fost făcut într-un timp prea scurt”

“Această aparentă grabă în devzoltarea unui vaccin nu a fost deloc așa. Nu este atribuită faptului că s-au sărit sau că s-au ars etape din dezvoltarea și în special din testarea siguranței și eficienței unui vaccin, ci simplul fapt că avem în momentul de față vaccinuri împotriva virusului Sars-CoV-2 este o dovadă a capacității întregii omeniri de a răspunde unui astfel de eveniment care a pus în genunchi întreaga populație a Planetei.

Resursele materiale și umane care au fost implicate în dezvoltarea vaccinului au fost enorme, prin comparație cu dezvoltarea altor vaccinuri proiectate în zeci de ani. Etapele studiului clinic au fost singurele peste care nu s-a putut sări.

Vaccinurile le avem deja de la începutul pandemiei. Singurul motiv pentru care a mai durat atât de mult timp pentru a fi implementate, este doar pentru că au trebuit testate în mod riguros, în special pentru siguranță. S-a demonstrat că sunt sigure și eficiente împotriva virusului”, a precizat Ștefan Dascălu.

Mitul “Vaccinul modifică ADN-ul”

“Aceasta este puțin spus o eroare științifică. Este total fals. Nu se poate întâmpla așa ceva, pentru că vaccinul nu conține nimic care ar putea să influențeze genomul și materialul genetic din interiorul celulelor noastre.

Vaccinurile pe bază de ARN, care de obicei sunt ținta acestor conspirații, nu sunt capabile de a face acest lucru, tocmai din motivul că acest ARN este o informație codificată pentru acea proteină “spike” din cadrul virusului care este degradată în foarte scurt timp după ce este exprimată de celulele noastre. În niciun caz nu are capacitatea de a ne modifica celulele și ADN-ul nostru”, a declarat acesta.

Mitul “Vaccinul produce reacții adverse în ani de zile”

„Reacțiile imediate sunt ca la orice medicament sau vaccin. Pot exista în urma administrării. Sunt absolut normale. Pot fi raportate, sunt mecanisme clare de raportare și este foarte bine. Trebuie să existe transparență. Nu este un vaccin miraculos, nu este un tratament care, dintr-un număr foarte mare de oameni, să nu cauzeze aceste efecte adverse.

Vaccinul care a fost implementat în România are reacții adverse mai puține decât alte vaccinuri, care sunt și ele aprobate de mulți ani de zile și sunt eficiente. Este totuși un vaccin care nu cauzează aceste reacții adverse imediate într-un procentaj foarte mare la cei care l-au primit. Reacțiile adverse sunt foarte ușoare. Eventual o durere în zona administrării, o durere musculară, o durere de cap, eventual o febră. Toate aceste simptome se rezolvă în maxim câteva zile.

Cu privire la reacțiile alergice care au fost raportate, sunt cazuri mai severe de reacție imediată în urma administrării vaccinului, dar sunt lucruri normale. În locul unde se administrează vaccinul, medicii sunt echipați cu mecanisme de intervenție, în caz că apare un efect advers.

Vaccinurile sunt dezvoltate pe baza unor tehnologii despre care cunoaștem destul de bine ce se poate întâmpla. Nu avem cum să știm ce efecte ar putea avea în 10 ani de zile, dar știința și dovezile ne arată că nu ne așteptăm la astfel de efecte adverse”, explică cercetătorul.

Mitul “Vaccinul nu e eficient pentru că au existat câteva persoane care după ce la o zi sau două după ce au primit prima doză au fost depistate pozitiv cu Sars-CoV-2”

“Dacă persoana a primit vaccinul azi și a doua zi a fost depistată pozitiv cu virusul, asta nu demonstrează absolut nimic despre eficacitatea vaccinului, pentru că a se dezvolta o imunitate adaptivă de memorie în urma vaccinării durează în jur de două săptămâni. Pentru a avea un răspuns măsurabil care să poată organismul nostru să se lupte cu virusul este necesar un anumit interval de timp de câteva săptămâni.

Simplul fapt că o persoană care a doua, a treia zi sau chiar o săptămână după este depistată pozitiv, nu relevă absolut nimic despre eficacitatea vaccinului.

În schimb, după o perioadă mai lungă de timp sistemul nostru imunitar își dezvoltă această memorie și chiar și atunci se poate ca în momentul în care persoana intră în contact cu un individ pozitiv, să capete această infecție.

Este foarte important de precizat condițiile în care se poate întâmpla. Nu se știe exact dacă acesta este cazul. Chiar dacă ar fi, tocmai prin acel răspuns imun dobândit în urma vaccinării, acea infecție nu se va mai manifesta ca infecția în absența vaccinului.

Individul care a fost vaccinat și a intrat ulterior în contact cu virusul își va folosi acei anticorpi și acel răspuns al celulelor T pentru a răspunde împotriva virusului și pentru a-l elimina într-un timp foarte scurt.

Cel mai important lucru de precizat este chiar și în urma administrării unei singure doze se dezvoltă un răspuns imun suficient de competent pentru a preveni cazurile severe.

Dacă prin vaccinare reușim să reducem impactul simptomelor la nivelul unei răceli simple, atunci vaccinul și-a făcut treaba”, conchide Dascălu.  Vezi Sursa AICI


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce se întîmplă cu Regele

 Regele Charles va lipsi de la vizita prințului Harry pe care acesta o va face în Londra, pentru o drumeție în Transilvania, scrie The Teleg...