Medicamentul cu efecte adverse înspăimântătoare și care creează dependență mai tare decât heroina este încă folosit de milioane de persoane
Diazepamul, cunoscut și sub numele de Valium, un medicament din categoria benzodiazepinelor, este un sedativ care creează dependență, iar folosirea în exces poate avea efecte adverse serioase precum atacul de cord.
Vezi și
Romania traiește , încă , din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă
Europa privită din viitor
Hrana vie
Planurile in derulare sunt o munca in progres, veche de sute de ani
Duda a pus mâna pe Casa Regală
Nu poti multiplica bogatia divizand-o !
Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg
O Nouă Republică
În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.
Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL
Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul
Fii propriul tău nutriționist
Maya ramane o civilizatie misterioasa
Slăbești daca esti motivat
Serbet de ciocolata
Medicament retras - folosit în diabet
Brexit-ul - Spaima Europei
Virusul Misterios
Sistemele solare - apă caldă
Aparitia starii de insolventa
TRUMP ESTE PRESEDINTE
Despre islamizarea Europei. O publicăm integral. Și fără comentarii.
Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea - Asasinii Economici
Efectele pe termen scurt includ: anxietate, iritație, febră, crampe stomacale, depresie, iar cele pe termen lung pot duce la pierderea memorie, halucinații, dificultăți de respirație, puls scăzut, comă sau infarct.
Baylissa Fredericks, o britanică de 49 de ani a început să folosească Diazepamul din cauza unui tic nervos al pleoapei, însă efectele adverse ale medicamentului au fost mult mai grave decât problema care trebuia tratată.
,,Din cauza acestui medicament am în jur de 40 de crize pe zi în care am spasme incontrolabile. Mi se întâmplă chiar și noapte, uneori am și 12 într-o ora,” povestește britanica.
Baylissa a luat Valium timp de 8 ani, chiar dacă ticul ei nu doar că nu dispăruse, dar se înrăutățise, fapt care l-a determinat pe medicul ei s- mărească doza.
,, Nu realizam că medicamentul îmi cauzează aceste probleme și credeam că am nevoie de mai mult ca să-și facă efectul,” mai spune Baylissa.
După 6 ani de utilizare, femeia s-a decis să se documenteze în legătură cu Valiumul și când a aflat că și alte persoane se plângeau de efecte adverse grave precum demență, halucinații, pierderi de memorie și-a dat seama că nu trebuie să-l mai folosească.
,, Am vorbit imediat cu medicul, însă mi-a spus că trebuie să iau Valium tot restul vieții, pentru că simptomele sevrajului pot fi foarte dificile. Atunci am decis să încerc să renunț singură. A durat aproape un an, iar crizele s-au înrăutățit și încă nu știu dacă voi mai scăpa de ele vreodată,” a mai adăugat femeia.
„Benzodiazepinele precum Valiumul care sunt folosite pentru gestionarea anxietății ajung să înrăutățească, de fapt, simptomele”, a spus Tim Leighton, director de Educație Profesională și Cercetare la Action on Addiction. „De asta nu sunt recomandate pe termen lung.”
Un alt caz de dependență cu Valium a fost descris în revista vice.ro. O tânără a povestit că a început să ia medicamentul al 19 ani, ca să treacă peste o despărțire, apoi și-a dat seama că dependența de Valium e mai rea decât cea de heroină. ”Deși ajunsesem într-un punct în care nu ieșeam niciodată în club fără să am pastilele albastre la îndemână, nu mi-am dat seama că deveneam dependentă de ele. Dar într-o zi am luat Valium la muncă. Acum că mă uit în urmă, îmi dau seama că acela a fost un moment reprezentativ. În scurt timp, teama și groaza s-au evaporat total. Mi-a dispărut durerea de cap. Reușeam să-i fac față șefului și sutelor de e-mailuri din inbox. A dispărut sentimentul constant și îngrozitor că voi avea un atac de panică și de aici a început cercul vicios.
Bineînțeles, pe lângă faptul că Valiumul și alte medicamente benzodiazepine anti-anxietate precum Xanaxul dau o dependență incredibilă, îți și crește foarte rapid toleranța la ele. Am început să iau jumătate de Valium dacă aveam deadline, dar în scurt timp, corpul a început să-mi ceară mai mult. Am ajuns să iau o pastilă de 10 miligrame (cea mai puternică doză) în fiecare dimineață. În câteva luni deja luam 20-30 mg pe zi. Când ai un flux constant de Valium în sânge, devii legumă. M-am trezit că făceam lucruri discutabile cu bărbați necunoscuți – ba chiar mi-am abandonat prietena în vacanță și am dispărut cu un tip – fără să mă gândesc la consecințe. Iar dacă începeam să-mi pun întrebări, mai luam o pastilă.,” a explicat tânăra pentru vice.ro.
Citeste si:
- ”De ce mă înțeapă inima?” Află care sunt cauzele durerilor de inimă
- Cum ajutăm o persoană care suferă de ANXIETATE. Ce sfaturi are psihologul
- Femeile au un risc crescut să moară din cauza unui infarct din cauză că simptomele sunt adesea ignorate
- Cum faci diferența între atacul de panică și infarctul miocardic? LiveDoc cu psihologul Eveline Osnaga
O colosală rețea, formată din industria farma, medici plătiți de aceasta și un lobby agresiv exploatează temerile atavice ale oamenilor, pentru a-i convinge că sunt bolnavi și trebuie să se trateze.
Subiectul, prezentat de EVZ în luna aprilie a anului 2015 a devenit viral în reţele sociale. Peste 154.000 de romani au cititi sau redistribuit acest articol în reţele sociale, unde au foat sute de comentarii pe această temă.
Un raport al Business Insights, destinat conducătorilor de multinaţionale din sectorul farmaceutic este încă şi mai clar: capacitatea de „a crea piețe pentru boli noi” se traduce în cifre de vânzare de miliarde de dolari. Una dintre strategiile cel mai performante, potrivit raportului, este de a schimba modul în care oamenii privesc afecţiunile banale. Ei trebuie „convinși” că „probleme acceptate până acum ca ușoare disconforturi” necesită „intervenția medicului”. Acelaşi raport are şi o concluzie optimistă pentru viitorul industriei farmaceutice: „Anii care vor veni vor fi martorii creării bolilor create de firme”.
Cu treizeci de ani în urmă, părea o glumă. În pragul pensionării, Henry Gadsden, managerul colosului farmaceutic „Merck”, se confesa revistei „Fortune”, arătându- şi dezamăgirea că uriaşul potenţial de producţie al firmei sale este destinat doar bolnavilor.
El visa ca „Merck” să devină un fel de „Wrigley” şi, după modelul marelui producător şi distribuitor de gumă de mestecat, să „vândă la toată lumea”. Inclusiv oamenilor sănătoşi. Trei decenii mai târziu, visul răposatului Gadsden a devenit realitate.
Fondatorul colosului farma „Merck” visa să vândă medicamente la oamenii sănătoși. Visul i se împlinește - Viață lungă, boli multe !El visa ca „Merck” să devină un fel de „Wrigley” şi, după modelul marelui producător şi distribuitor de gumă de mestecat, să „vândă la toată lumea”. Inclusiv oamenilor sănătoşi. Trei decenii mai târziu, visul răposatului Gadsden a devenit realitate.
Strategiile de marketing ale marilor firme farmaceutice ţintesc din ce în ce mai agresiv către oamenii sănătoşi.
Suişurile şi coborâşurile vieţii devin tulburări mentale; slăbiciuni sau stări mai proaste, altminteri dintre cele mai obişnuite, sunt transformate în afecţiuni înfricoşătoare, şi din ce în ce mai mulţi oameni normali se trezesc bolnavi peste noapte. Într-o carte din 2005, Selling Sickness. How Drug Companies Are Turning Us All Into Patients, Alain Cassels (cercetător în politica medicamentelor, la Universitatea Victoria din Canada) şi Ray Moynihan (jurnalist specializat în Sănătate) fac o radiografie necruţătoare a strategiilor de marketing cinice, atunci când nu sunt pur şi simplu criminale, ale producătorilor de medicamente.
Cei doi cercetători dezvăluie cum, prin campanii de promovare concertate, industria farmaceutică mondială, cu o cifră de vânzări de circa 500 miliarde dolari anual, exploatează perfid temerile cele mai profunde ale omului: de moarte, de şubrezire fizică, de boală , etc.
Pe măsură ce, în țările dezvoltate, majoritatea locuitorilor se bucură de o viață mai lungă, mai sănătoasă, mai dinamică, cu atât campaniile publicitare îi bagă în panică pe cei grijulii cu sănătatea lor.
Probleme minore sunt descrise ca tulburări grave,
care necesită tratament imediat.
Astfel, timiditatea se transformă în „anxietate socială”, iar tensiunea premenstruală devine „tulburare disforică premenstruală”.
Simplul fapt de a fi expexpus la un risc patologic devine patologie în sine.
Epicentrul acestui tip de comerţ sunt Statele Unite. Americanii reprezintă 5% din populația lumii, dar primesc 50% din medicamentele prescrise pe glob. Cheltuielile populaţiei cu sănătatea s-au dublat în ultimii zece ani, din cauză că preţurile la medicamente cresc dramatic, dar mai ales pentru că doctorii prescriu din ce în ce mai mult.
Aceeaşi maladie cu altă pălărie
Americanul Vince Parry este un guru al acestui tip de marketing. Într-un articol intitulat șocant „Arta de a cataloga starea de sănătate” (The Art of Branding a Condition – în Medical Marketing & Media, Londra, mai 2003),
Parry explică metodele prin care firmele sale „favorizează crearea” tulburărilor medicale:
● reevaluarea stării de sănătate;
● redefinirea unor boli cunoscute de mult și rebotezarea lor;
● crearea unor disfuncții din nimic; preferatele lui Parry sunt disfuncţia erectilă, deficitul de atenţie la adulţi şi sindromul disforic premenstrual.
Cu o sinceritate dezarmantă, Vince Parry descrie modul în care companiile farmaceutice definesc condiţiile pentru crearea pieţei pentru produse precum Viagra sau Prozac.
Sub patronajul firmelor de marketing, experţi medicali şi guru precum Parry se aşază la aceeaşi masă pentru a descoperi „idei noi despre boli și stări de sănătate”.
Totul este ca acestea să li se prezinte potenţialilor clienţi într-o manieră inedită.
Totul este ca acestea să li se prezinte potenţialilor clienţi într-o manieră inedită.
Un raport al Business Insights, destinat conducătorilor de multinaţionale din sectorul farmaceutic este încă şi mai clar: capacitatea de „a crea piețe pentru boli noi” se traduce în cifre de vânzare de miliarde de dolari. Una dintre strategiile cel mai performante, potrivit raportului, este de a schimba modul în care oamenii privesc afecţiunile banale. Ei trebuie „convinși” că „probleme acceptate până acum ca ușoare disconforturi” necesită „intervenția medicului”. Acelaşi raport are şi o concluzie optimistă pentru viitorul industriei farmaceutice: „Anii care vor veni vor fi martorii creării bolilor create de firme”.
Nu a durat mult și profeția s-a împlinit. În 2014, profesorul Philippe Even declara pentru France 4:
„Industria farmaceutică a creat o piață plecând de la boli care nu există. De exemplu pre-hipertensiunea arterială, pentru care sunt tratați 1 milion de francezi și despre care se știe că tratamentele nu aduc nimic”.
Prof. Even, împreună cu prof. Bernard Debré, publica în 2012„Ghidul celor 4000 de medicamente utile, inutile sau periculoase”. Pe fondul scandalului-monstru al medicamentului de slăbit Mediator și care se estimează că a ucis circa 2000 de persoane în Franța, lucrarea celor doi s-a vândut ca pâinea caldă. Însă breasla medicală nu le-a putut ierta încălcarea Omertei: lui Even și Debré li s-a interzis să profeseze timp de un an.
Racolarea medicilor ca agenţi publicitari
Medicul generalist Des Spencer povesteşte în British Medical Journal din iulie 2008 cum a fost contactat pentru a participa la o specializare care ar fi trebuit să facă din el un expert într-o maladie născocită de imaginaţia industriei. Universitatea la care preda i-a transmis lui Spence oferta unei firme în care scria:
„Căutăm lideri de opinie (…) a căror muncă va trebui să influențeze gestionarea și terapia viitoare ale disfuncției sexuale feminine (…) prin dorință hipoactivă.”
Sănătate: 50% dintre medicamente ar fi ineficiente!
Redactat - mai mult decat "scris" - de urologul si parlamentarul Bernard Debré si de Philippe Even, decan al Facultatii de Medicina si presedinte al Institutului omonim, "Ghidul" se afla deja la a treia editie, la o luna de la publicarea lui, iar in aceste zile Editura, ''Cherche Midi'', a trebuit sa retipareasca, in graba, 200.000 de exemplare.
Studiul voluminos - 900 de pagini - sintetizeaza marile patologii, evolutia industriei farmaceutice si impasul cercetarii contemporane. Mai presus de toate, insa, ofera o lista atenta de mii de medicamente - utile, inutile, periculoase - cu toate indicatiile posibile, numele laboratorului, eficienta, gradul de risc si pretul.
Nefiind vorba de un thriller adrenalinic si captivant, nici de un roman pasionant sau de un eseu stiintific genial, succesul extraordinar al Ghidului, te pune pe ganduri. Desigur ca un rol revine si abilitatii comunicative a autorilor, doua personalitati ale establishment-ului medico-academic francez, caracterului de natura anxiolitica al acestui tip de publicatie care alimenteaza temerile vremurilor actuale si efectului de tip "toata lumea vorbeste despre el".
Impresia este insa ca aceasta carte a devenit un best-seller, aici si acum, deoarece pune in discutie unele chestiuni cruciale: medicalizarea vietii cotidiene, medicii si medicina, cheltuielile de ingrijire a sanatatii si industria farmaceutica, sanatatea si boala, speranta de vindecare si vechea ambiguitate a medicamentelor exprimata prin cuvantul grecesc "pharmakon", "remediu" si "otrava".
Potrivit foarte durului ''j'accuse'' al celor doi autori sunt inutile si potential periculoase - si ca atare incluse pe o lista neagra - jumatate din toate medicamentele prescrise de medicii din Franta, tara europeana care devoreaza cele mai multe medicamente (36 miliarde de euro pe an), depasindu-i pe britanici si italieni, fara ca prin aceasta sa castige in termeni de speranta de viata.
Vezi Sursa : http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/ghidul-medicamentelor-utile--inutile-periculoase--best-seller-franta_6068/
Această carte a fost pe larg menționată în presa mondială în 14 septembrie 2012, cu critici, decât a scăzut. Această carte nu este disponibilă în limba engleză (începând cu 1/27/2013). Nici nu este listat în limba franceză pe Amazon.com, sau poate fi găsit într-o căutare Google pentru titlu. Este vândut pentru 20.99 euro, data lansării 13/09/12, 905 pagini, 15,4 cm x 24,1 cm x 4,6 cm Editura Cherchemidid ISBN: 978-2-7491-2141-3 EAN: 9782749121413, broșată, lățime 1.343 kg . Chiar și Philippe este fostul decan al Facultății de Medicină Necker și președinte al Institutului Necker. Bernard Debré este profesor de urologie, vicepreședinte al Institutului Necker, membru al Comitetului Național pentru etică în domeniul cercetării și științelor vieții și membru al Parisului
În farmacii, 50% dintre medicamentele sun inutile şi 5%, cu potenţial periculos
Profesorul Philippe Even, presedintele Institutului Necker din Paris, si deputatul Bernard Debre, sunt autorii volumului "Guide des 4.000 de medicamentes utiles, inutiles ou dangereux', in librariile din Franta, chiar din aceasta saptamana. Ghidul a 4.000 de medicamente utile, inutile sau periculoase este o carte de informare si nu de opinii, precizeaza profesorul Philippe Even, cel care a elaborat, in 2011, un raport extrem de incisiv privitor la afacerea "Mediator', un medicament contra obezitatii, care a facut subiectul unui imens scandal. Fostul decan al Facultatii de Medicina din Paris, profesorul Even lanseaza un nou avertisment spre industria farmaceutica, descrisa de acesta ca fiind cea mai lucrativa, mai cinica si mai putin etica dintre toate industriile. Potrivit prof. Even, citat intr-un articol publicat in editia online a Le Figaro, pentru a regla problema lipsei de bani in domeniul sanatatii si a deficitului in domeniul asigurarii bolnavilor, "este suficient sa retragem de pe piata medicamentele periculoase, inutile sau ineficiente'. Asta ar insemna, potrivit calculelor celor doi autori ai acestui ghid, vreo zece miliarde la asigurarile de boala. In cartea lor, cei doi autori sustin ca sunt 50% medicamente inutile, 20% netolerate, 5% cu potential foarte periculos. Culmea, 75% sunt rambursate. Profesorul Even are in vizor in special statine, medicamente contra colesterolului, "inghitite de 3 pana la 5 milioane de francezi, care costa miliarde de euro si pe care specialistul francez le considera "complet inutile'. Volumul mai cuprinde si o lista neagra a medicamentelor periculoase care vizeaza medicamente administrate in boli cardiovasculare, antiinflamatoare, pilule contraceptive. Evident, industria farma a reactionat la "amalgamul si aproximarile' din rechizitoriul celor doi autori ai ghidului recent aparut pe piata. De asemenea, in opinia, reprezentantilor farma, aceasta carte contribuie la alarmarea inutila a bolnavilor, existand riscul de a-i determina pe acestia sa intrerupa cu de la sine putere tratamentele, care totusi sunt adaptate bolilor de care acestia sufera.
Rezervați liste de 2.000 de medicamente
care nu merită luate
Această carte a fost pe larg menționată în presa mondială în 14 septembrie 2012, cu critici, decât a scăzut. Această carte nu este disponibilă în limba engleză (începând cu 1/27/2013). Nici nu este listat în limba franceză pe Amazon.com, sau poate fi găsit într-o căutare Google pentru titlu. Este vândut pentru 20.99 euro, data lansării 13/09/12, 905 pagini, 15,4 cm x 24,1 cm x 4,6 cm Editura Cherchemidid ISBN: 978-2-7491-2141-3 EAN: 9782749121413, broșată, lățime 1.343 kg . Chiar și Philippe este fostul decan al Facultății de Medicină Necker și președinte al Institutului Necker. Bernard Debré este profesor de urologie, vicepreședinte al Institutului Necker, membru al Comitetului Național pentru etică în domeniul cercetării și științelor vieții și membru al Parisului
Editorul vorbește: Cheltuielile de 1,3 până la 2 ori mai mari decât cele din toate celelalte țări europene majore, 10-15 miliarde de euro aruncate de la ferestre, fără beneficii sănătoase pentru sănătate, mai mult decât deficitul Medicare în detrimentul priorităților reale: spitale, asistente maternitate, deficiențe fizice și mentale și dependență de bătrânețe. Acest ghid este destinat în primul rând pacienților și practicienilor să îi avertizeze și să le informeze cu privire la eficacitatea și riscurile medicamentelor . Politicile agențiilor care permit companiilor de medicamente să acorde prețuri de vânzare și să ramburseze fără discriminare medicamente exorbitante.
Această politică nu deservește pe cei bolnavi și pe cetățenii care plătesc, ci pe cea a industriei farmaceutice, iar în ultimii douăzeci și cinci de ani, Pharma a inventat puțin mai mult și a devenit mai puțin etică și cea mai profitabilă din toate industriile, susținută de indiferentă sau complicată [care] tăcește zgomotele unei elite medicale universitare. [Suntem șeși cu nerezonabile] droguri scumpe și adesea periculoase. [reparații ale traducerii generate de calculator din limba franceză]
|
14 septembrie 2012, 11:38 http://rt.com/news/france-medicine-useless-spending-107/
Jumătate din medicamentele din Franța sunt "inutile" și cinci procente sunt periculoase , a susținut o carte a doi medici francezi de top. Duo consideră că industria farmaceutică forțează droguri ineficiente pe piață, costând contribuabililor până la zece miliarde de euro pe an . Duo-ul a revizuit 4.000 de medicamente franceze și a constatat că 50% erau "inutile", 20% erau "prost tolerate" și cinci% au avut efecte adverse.
Philippe Even, fost șef al Spitalului Necker din Paris, și Bernard Debré, medic și membru al parlamentului pentru partidul UMP, au co-autorizat recent o carte intitulată "Ghidul pentru 4.000 de medicamente utile, inutile sau periculoase". Cartea a susținut că Franța ar putea salva până la zece miliarde de euro pe an prin stoparea rambursărilor de securitate socială pentru medicamente care sunt periculoase sau care nu au valoare de sănătate. Industria farmaceutică este "cea mai profitabilă, cea mai cinică și cea mai puțin etică din toate industriile", a spus Dr. Chiar. El susține că, pentru a reduce deficitele bugetare în sistemul de sănătate din Franța,"Pur și simplu trebuie să luăm medicamentele periculoase, inutile și ineficiente de pe piață".
Cartea a fost scrisă în lumina unui raport Mediator Affaire, Dr. Even și Dr. Debré, desfășurat în 2011 pentru fostul președinte Nicolas Sarkozy, unde au investigat un incident în care aproximativ 2.000 de persoane au fost ucise de un medicament prescris cu diabet înainte de a fi luat medicamentul piaţă. Raportul lor a declarat că sistemul medical francez a avut nevoie de reformă, stimulând Dr. Even și Dr. Debré să își scrie cartea. Cei doi au făcut o listă de medicamente care prezintă riscuri pentru sănătate, inclusiv medicamente cardiovasculare, antiinflamatorii și antifumat, și pilule contraceptive.
Statinele, medicamentele administrate pentru reducerea colesterolului, au fost doar una dintre multele medicamente găsite a fi "complet inutile", a spus Dr. Even in interviul cu Le Nouvel Observateur. "[Statinele] sunt luate de trei până la cinci milioane de francezi, care costă Franța două milioane de euro pe an".
Franta este un consumator de droguri de top: Potrivit studiului din 2011, Franta este cea de-a cincea cea mai mare piata farmaceutica din lume, avand in medie 47 de pastile si prescriptii in cabinetul medical. Costul combinat al acestor medicamente este de aproximativ 532 de euro pe persoană, statul acoperind 77% din preț, a raportat Franța24.
"Trebuie să facem o mare curățare a farmaciilor noastre", a spus chiar Dr. Le Parisien. "Franța are o datorie publică imensă, iar statul poate face economii considerabile." "Între timp, în Marea Britanie, unde oamenii consumă mult mai puține medicamente decât noi, oamenii nu sunt mai puțin sănătoși", a spus el.Cei doi cred că, deși nu există loc pentru medicamente "inutile" de pe piață, oamenii ar trebui să continue cu siguranță să folosească medicamente eficiente. "Antibioticele sunt cea mai bună descoperire medicală a tuturor timpurilor", a spus chiar și Le Parisien. "Medicamentele antiretrovirale ne-au oferit o vedetă foarte reală în ceea ce privește SIDA și un număr mare de medicamente anti-cancer au avut un impact imens asupra tratamentului nostru asupra bolii". Rezervați de unitate medicală: Federația Profesională a Industriștilor Medicali (LEEM) a criticat cartea ca neacademică și neclară. Grupul a susținut că afirmațiile medicilor ar putea avea un efect destabilizator, îngrijorând în mod inutil pacienții bolnavi de întreruperea tratamentelor pentru bolile lor.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Raportul oficial francez trage Pharma, numeste multe medicamente "inutile"
Unii experți medicali francezi au câteva lucruri foarte rele despre Big Pharma într-o carte pe care au fost însărcinați să o scrie după scandalul din Franța cu privire la Mediatorul de pierdere a greutății , care a fost legat de sute de decese. Aceștia susțin că jumătate dintre medicamentele prescrise pacienților nu sunt deloc folositoare sau chiar periculoase, iar guvernul ar putea economisi 10 miliarde de euro pe an dacă renunță la plata pentru aceștia, raportează The Guardian . Bernard Debré, medic și deputat, șiPhilippe Even, director al prestigiosului Institut Necker, sugerează că oprirea consumului de medicamente ar putea împiedica până la 20.000 de decese și reducerea admiterilor la spitale cu până la 100.000. În cartea lor,"Ghidul celor 4.000 de medicamente utile, inutile sau periculoase " au evaluat costurile, eficacitatea și riscurile medicamentelor disponibile în Franța, dintre care unele spun "sunt complet inutile". Acestea sunt deosebit de dure în ceea ce privește statinele care reglează lipidele și au evidențiat 58 de medicamente care sunt utilizate pentru o gamă largă de condiții, cum ar fi diabetul și osteoporoza , pe care ei pretind că sunt periculoase.
"Industria farmaceutică este cea mai profitabilă, cea mai cinică și cea mai puțin etică din toate industriile", chiar spune The Guardian . "Este ca un caracatiță cu tentacule care a infiltrat toate organismele decizionale, organizațiile de sănătate din lume, guverne, parlamente, administrații înalte în sănătate și spitale și profesia medicală".
Grupul francez de comerț, Federația Profesională a Industriștilor Medicali, nu are niciunul dintre ele, susținând că multe din exemplele lor nu sunt precise și subliniază că Franța are o agenție guvernamentală care supraveghează produsele farmaceutice. Desigur, Franța a dizolvat și a înlocuit agenția de siguranță a drogurilor la începutul acestui an, ca răspuns la câteva scandaluri medicale. Agentia anterioara a fost extrem de criticata pentru ca Mediatorul de medicamente pentru diabet zaharat, facut de producatorul de droguri francez Servier Laboratories , a ramas pe piata chiar si dupa ce a fost legat de mii de decese si cazuri de leziuni cardiace.Acesta a fost adesea prescris pentru pierderea în greutate. A fost, de asemenea, un strigăt anul trecut, când sa raportat că o companie franceză a folosit silicon de calitate industrială în implanturile de sân care au rupt. Apoi, președintele francez, Nicolas Sarkozy, a cerut raportul în urma vizitei publice asupra Mediatorului.
Întrebat de The Guardian despre motivul pentru care francezii se bazează atât de mult pe droguri dacă nu sunt eficienți, Chiar au sugerat că au fost spălați creierul pentru a cere droguri . "Astăzi avem doctori care doresc să dea oamenilor medicamente și bolnavi care cer medicamente. Nu este nimic obiectiv sau realist în legătură cu acest lucru".
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^^^^^^^
Publicat în The Guardian , cel mai respectat serviciu de știri britanic independent © Guardian News and Media 2012
http://www.rawstory.com/rs/2012/09/14/french-doctors-half-of-all-prescripted-medicines-e-useless-or-dangerous /?
Medicii francezi: Jumătate dintre medicamentele prescrise sunt "inutile sau periculoase"
De Kim Willsher, The Guardian, vineri, 14 septembrie 2012 13:08 EDT © Guardian News and Media 2012Jumatate din toate medicamentele prescrise de medicii din Franta sunt inutile sau potential periculoase pentru pacienti, potrivit a doi specialisti medicali eminenti. Ei dau vina pe companiile puternice farmaceutice pentru păstrarea acestor medicamente în vânzare pe cheltuiala imensă a sistemului de sănătate și a contribuabilului. Profesorul Philippe Even, directorul prestigiosului Institut Necker , și Bernard Debré, un medic și membru al parlamentului, spun că eliminarea a ceea ce ei descriu drept droguri inutile și periculoase din lista celor plătite de serviciul francez de sănătate ar economisi până la 10 miliarde de euro (8 miliarde de lire sterline) pe an. Aceasta ar împiedica, de asemenea, până la 20.000 de decese legate de medicamente și să reducă admiterea spitalelor cu până la 100.000, susțin ei. În cartea lor de 900 de pagini Ghidul pentru cele 4.000 de medicamente utile, inutile sau periculoase, Even și Debré au examinat eficacitatea, riscurile și costul medicamentelor farmaceutice disponibile în Franța. Printre cele pe care le-au pretins au fost "complet inutile " au fost statine, luate pe scara larga la scaderea colesterolului . Lista neagră a celor 58 de medicamente pe care le-au susținut medicii sunt periculoase, inclusiv antiinflamatoarele și medicamentele prescrise pentru afecțiunile cardiovasculare, diabetul, osteoporoza, contracepția, crampele musculare și dependența de nicotină. Federația Profesională a Industriștilor Medicali a denunțat opiniile medicilor ca fiind pline de "confuzii și aproximări". "Această carte ajută la alarma pe cei care sunt bolnavi inutil și riscă să-i ducă la oprirea tratamentelor", a afirmat într-o declarație. Christian Lajoux, președintele federației, a declarat: "Este periculos și iresponsabil ... sute de exemple nu sunt nici precise, nici bine documentate. Nu trebuie să uităm că statul exercită controale stricte asupra drogurilor. Franța dispune de agenții specializate responsabile de sănătatea pacienților și de controlul asupra informațiilor care le sunt oferite. " Profesor Chiar i-am spus gardianului că majoritatea drogurilor criticate în carte sunt produse de laboratoarele franceze. El a acuzat industria farmaceutică de împingerea medicamentelor la doctori, care le-au împins apoi pacienților. "Industria farmaceutică este cea mai profitabilă, cea mai cinică și cea mai puțin etică din toate industriile", a spus el. "Este ca un caracatiță cu tentacule care a infiltrat toate organele de decizie, organizațiile de sănătate din lume, guverne, parlamente, administrații înalte în sănătate și spitale și profesia medicală. "A făcut acest lucru cu connivanța și, ocazional, cu corupția profesiei medicale. Nu vorbesc numai despre medicamente, ci despre medicina. Este industria farmaceutică care conturează acum întregul peisaj medical din țara noastră ". Francezii consumă medicamente în valoare de aproximativ 36 de miliarde de euro în fiecare an, în jur de 532 de euro pentru fiecare cetățean care are în medie 47 de cutii de medicamente în dulapuri în fiecare an. Statul acoperă 77% din cost, reprezentând 12% din PIB; în Marea Britanie cheltuielile pentru medicamente este de 9,6% din PIB . Cu toate acestea, in Marea Britanie oamenii au aceeasi speranta de viata de aproximativ 80 de ani si nu sunt mai putin sanatosi, a spus chiar. Autorii au fost însărcinați de fostul președinte Nicolas Sarkozy să scrie un raport despre afacerea Mediator , un medicament dezvoltat pentru pacienții cu diabet zaharat, dar prescris ca un ajutor de slăbire care a fost legat de decesele a sute de pacienți care au dezvoltat probleme cardiace. Cu toate acestea, Chiar a acuzat industria de a avea o atitudine îmbogățită rapid față de a face medicamente și a spus că este interesată să urmărească doar profituri ușoare. "Ei nu au descoperit noi în ultimii 30 de ani, dar au multiplicat producția, folosind trucuri și minciuni.Din păcate, niciunul dintre ei nu este interesat să facă droguri în condiții rare sau, de exemplu, pentru o boală infecțioasă în țări fără bani, pentru că nu este o piață mare. Nici nu sunt interesați de dezvoltarea de medicamente pentru afecțiuni cum ar fi boala Alzheimer sau Parkinson, deoarece este prea dificilă și nu există bani care trebuie făcuți rapid. A devenit interesată doar de câștigurile imediate, pe termen scurt. Pe Wall Street, industria farmaceutică este a treia după benzină și bancar, iar în fiecare an crește cu 20%. Este mai profitabil decât mineritul pentru diamante. " Întrebat să explice aparentă dependența oamenilor francezi de medicamente, Chiar și a spus: "În ultimii 40 de ani, pacienților i sa spus că medicamentele sunt necesare pentru ei, așa că ei le cer. Astăzi avem doctori care doresc să dea oamenilor medicamente și bolnavi care cer medicamente. Nu este nimic obiectiv sau realist în această privință. " El a adăugat:" Nu există nimic revoluționar în această carte. Acest lucru a fost cunoscut de ceva vreme . " ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^ Monde.fr cu AFP | http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=fr&u=http://www.lemonde.fr/sante/article/2012/09/13/publication-d-un-guide-des-4- 000-medicamente a -Utiles-inutiles-ou-dangereux_1759378_1651302.html & prev = / căutare% 3Fq% 3DBernard% 2BDebr% 25C3% 25A9% 2B% 252B% 2BPhilippe% 2BEven% 26start% 3D10% 26hl% 3Den% 26sa% 3DN% 26tbo% 3DD % 26biw% 3D1073% 26bih% 3D930 & sa = X & ei = JjoFUaOXKqf7iwKwxoHABg & ved = 0CHMQ7gEwBjgK Cartea de 900 de pagini și liste, potrivit Nouvel Observateur , „50% din medicamente care nu suntnecesare, 20 % Din prost tolerată, 5 % cu«potențial periculoasă», dar paradoxul incredibil, 75 % sunt rambursate.“ Lor de delistare ar randament între 10 și 15 miliarde de euro pentru securitatea socială. Prof. Chiar ataca in special medicamentele statinice impotriva colesterolului, "inghitite de 3 pana la 5 milioane de francezi" costand "Franta 2 | |
|
Sursa informațiilor : http://www.skeptically.org/enlightenment/id23.html
Poate fi mai greu să renunți la valium decât la heroină ?
Toți ceilalți pacienți se luptau cu dependența de heroină, iar eu păream o fată răsfățată din clasa de mijloc care s-a jucat cu pastilele.
Sunt prescrise în tratamentul anxietății, spasmelor musculare, al insomniei și potrivit unui raport al Drug Abuse Recognition, în 2010 îl foloseau 60 de milioane de persoane.
Diazepamul, cunoscut și sub numele de Valium, un medicament din categoria benzodiazepinelor, este un sedativ care creează dependență, iar folosirea în exces poate avea efecte adverse serioase precum atacul de cord.
Efectele pe termen scurt includ: anxietate, iritație, febră, crampe stomacale, depresie, iar cele pe termen lung pot duce la pierderea memorie, halucinații, dificultăți de respirație, puls scăzut, comă sau infarct.
Baylissa Fredericks, o britanică de 49 de ani a început să folosească Diazepamul din cauza unui tic nervos al pleoapei, însă efectele adverse ale medicamentului au fost mult mai grave decât problema care trebuia tratată.
,,Din cauza acestui medicament am în jur de 40 de crize pe zi în care am spasme incontrolabile. Mi se întâmplă chiar și noapte, uneori am și 12 într-o ora,” povestește britanica.
Baylissa a luat Valium timp de 8 ani, chiar dacă ticul ei nu doar că nu dispăruse, dar se înrăutățise, fapt care l-a determinat pe medicul ei s- mărească doza.
,, Nu realizam că medicamentul îmi cauzează aceste probleme și credeam că am nevoie de mai mult ca să-și facă efectul,” mai spune Baylissa.
După 6 ani de utilizare, femeia s-a decis să se documenteze în legătură cu Valiumul și când a aflat că și alte persoane se plângeau de efecte adverse grave precum demență, halucinații, pierderi de memorie și-a dat seama că nu trebuie să-l mai folosească.
,, Am vorbit imediat cu medicul, însă mi-a spus că trebuie să iau Valium tot restul vieții, pentru că simptomele sevrajului pot fi foarte dificile. Atunci am decis să încerc să renunț singură. A durat aproape un an, iar crizele s-au înrăutățit și încă nu știu dacă voi mai scăpa de ele vreodată,” a mai adăugat femeia.
„Benzodiazepinele precum Valiumul care sunt folosite pentru gestionarea anxietății ajung să înrăutățească, de fapt, simptomele”, a spus Tim Leighton, director de Educație Profesională și Cercetare la Action on Addiction. „De asta nu sunt recomandate pe termen lung.”
Un alt caz de dependență cu Valium a fost descris în revista vice.ro. O tânără a povestit că a început să ia medicamentul al 19 ani, ca să treacă peste o despărțire, apoi și-a dat seama că dependența de Valium e mai rea decât cea de heroină. ”Deși ajunsesem într-un punct în care nu ieșeam niciodată în club fără să am pastilele albastre la îndemână, nu mi-am dat seama că deveneam dependentă de ele. Dar într-o zi am luat Valium la muncă. Acum că mă uit în urmă, îmi dau seama că acela a fost un moment reprezentativ. În scurt timp, teama și groaza s-au evaporat total. Mi-a dispărut durerea de cap. Reușeam să-i fac față șefului și sutelor de e-mailuri din inbox. A dispărut sentimentul constant și îngrozitor că voi avea un atac de panică și de aici a început cercul vicios.
Bineînțeles, pe lângă faptul că Valiumul și alte medicamente benzodiazepine anti-anxietate precum Xanaxul dau o dependență incredibilă, îți și crește foarte rapid toleranța la ele. Am început să iau jumătate de Valium dacă aveam deadline, dar în scurt timp, corpul a început să-mi ceară mai mult. Am ajuns să iau o pastilă de 10 miligrame (cea mai puternică doză) în fiecare dimineață. În câteva luni deja luam 20-30 mg pe zi. Când ai un flux constant de Valium în sânge, devii legumă. M-am trezit că făceam lucruri discutabile cu bărbați necunoscuți – ba chiar mi-am abandonat prietena în vacanță și am dispărut cu un tip – fără să mă gândesc la consecințe. Iar dacă începeam să-mi pun întrebări, mai luam o pastilă.,” a explicat tânăra pentru vice.ro.
Cît costă o acțiune caritabilă ?
Seamană mai mult cu publicitate pentru acest joc al Morții .
Crede-ți că părinții nu le spun copiilor mereu să fie atenți ?
Prin incercarea de a opri Jocul Mortii , nu cumva actiunea celor două doamne fac publicitate si tot mai multi copii vor fi curioși ?
SRI se poate implica dacă are puțin timp - Exista programe dedicate care pot bloca accesul catre anumite site-uri !
Ce tarife au oamenii de bine ?
Cit ne costă publicitatea pentru Balena Albastră ?
Carmen Dan, a anunţat că va avea, marţi, alături de primarul Capitalei, Gabriela Firea, întâlniri cu elevii din mai multe şcoli bucureştene pentru a le spune cât de periculos este jocul "Balena Albastră". Delegaţia va fi însoţită şi de artişti şi sportivi celebri, pentru ca mesajul autorităţilor să ajungă mai uşor la copii.
Impresii ci comentarii in spațiul public
(ăștia chiar ne cred imbecili ?)
Magda Severin : CCR amână până după Paști (27 aprilie) decizia pe sesizarea lui Ciorbea privind posibilitatea ca Dragnea să fie prim-ministru.
Este a treia amânare. Din ce în ce mai greu de decis pentru CCR :)
Grav este că pe viitor vor putea fi numiți miniștri oricare dintre condamnații de lux, înclusiv Adrian Năstase, dacă CCR îi face acum cale liberă lui Dragnea.
Nu e clară legea? Ba e foarte clară, numai CCR nu poate lua o hotărâre.
Mă gândesc la un guvern cu prim-ministru Adrian Năstase, Relu Fenechiu ministru al Transporturilor - că mai are un pic și iese după a doua condamnare -, Chiuariu ministrul Justiției etc.
- Se trag sforile intre găștile mafiote , se negociază si se invirt bani grei pe tena asta !
Ping-pongul dintre ponta si dragnea , continua ! Mingea in terenul hamsterului , asteptam ...returul !
INTARATA-I DRACE !!! Bagabonți infractori ? Mai mult nu îi duce bibilica ?
Acum vorbind foarte serios , este vorba de ciolan !
Ăștia fac bani si din piatră seacă ! Cit ne costă aceaste vizite in școli ?
Prin incercarea de a opri Jocul Mortii , nu cumva actiunea celor două doamne fac publicitate si tot mai multi copii vor fi curioși ?
SRI se poate implica dacă are puțin timp - Exista programe dedicate care pot bloca accesul catre anumite site-uri !
Ce tarife au oamenii de bine ?
Cit ne costă publicitatea pentru Balena Albastră ?
Carmen Dan, a anunţat că va avea, marţi, alături de primarul Capitalei, Gabriela Firea, întâlniri cu elevii din mai multe şcoli bucureştene pentru a le spune cât de periculos este jocul "Balena Albastră". Delegaţia va fi însoţită şi de artişti şi sportivi celebri, pentru ca mesajul autorităţilor să ajungă mai uşor la copii.
Boer Anca SE NUMESTE CAMPANIE ELECTORALA !
Barbura Bota Bota Isi fac propaganda politica nu se vad tricouri cu primaria,etc.
Victoria Pantazopol ingrozitor ce ticalosi sunt !!!! au aruncat niste bani ca la chiori celor naivi si neinstruiti, bani pe care nu au de unde-i acoperi si-si permit, in acelasi mod inconstient, sa-si bata joc de tot ce inseamna stat de drept !!!
Mihai Georgescu : Problema lui Dragnea trebuie privita si din alt unghi. Conform deciziei de condamnare, inculpatului Dragnea nu i s-a interzis niciun drept civil (de a candida, de a fi ales, de a ocupa functii publice etc) asa cum s-a procedat in cazul lui Adrian Nastase (dosarul "trofeul calitatii" fiind tot pe linia unei fraude electorale). ICCJ l-a lasat pe Dragnea numai cu condamnarea la 2 ani cu suspendare, el fiind actualmente in executarea conditionata a pedepsei in stare de libertate, fara alte interdictii. Banuiesc ca de aceea decizia CCR e greu de luat. Apoi, d-na Livia Stanciu e cea care a facut parte din completul de 5 judecatori de la ICCJ si cred ca stie bine cum a fost Dragnea condamnat. Cam aici suntem. Totusi, cum e posibil sa fii condamnat pentru o frauda electorala si sa nu ai interdictii de natura electorala?!
Magda Severin Aveți dreptate. A fost clar o înțelegere cu Dragnea la prima condamnare. Dar și acum îl văd relaxat.
Robert Veress, un jurnalist care a lucrat mai multi ani cu Gabriela Firea, face dezvaluiri despre modul rusinos in aceasta care se comporta cu oamenii. „Este dusmanoasa si extrem de ranchiunoasa, caracteristici periculoase pentru orice lider politic”, spune Veress.
Robert Veress relateaza cum a cunoscut-o pe Gabriela Firea si cat de mult a avut de patimit dupa ce a suparat-o. El si-a pierdut doua slujbe din cauza actualului candidat al PSD la Primaria Capitalei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu