Cât ne costă adoptarea unui singur act normativ
Peste 243.000 de euro.
Atât au plătit românii pentru fiecare lege adoptată de deputaţi, suma fiind de peste 150.000 de euro şi în cazul Senatului.
Parlamentarii au trimis la promulgare, în prima jumătate a anului, doar 216 acte normative, din cele 1.200 aflate pe lista de dezbateri. Ceea ce înseamnă că prin resursele consumate pentru votarea unei singure legi s-ar fi putut cumpăra cel puţin cinci apartamente cu două camere.
Calculul este unul relativ simplu. Bugetul Camerei Deputaţilor pe 2015 este de 52.587.000 de euro. Numărul de legi adoptate şi trimise la promulgare şi promulgate de preşedintele Klaus Iohannis este de 216. Dacă împărţim bugetul Camerei la numărul de legi promulgate ne rezultă o sumă de 243.460 de euro pentru o singură lege adoptată în Camera Deputaţilor.
Vezi și
Romania traiește , încă , din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă
Europa privită din viitor
Hrana vie
Planurile in derulare sunt o munca in progres, veche de sute de ani
Duda a pus mâna pe Casa Regală
Nu poti multiplica bogatia divizand-o !
Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg
O Nouă Republică
În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.
Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL
Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul
Fii propriul tău nutriționist
Maya ramane o civilizatie misterioasa
Slăbești daca esti motivat
Serbet de ciocolata
Medicament retras - folosit în diabet
Brexit-ul - Spaima Europei
Virusul Misterios
Sistemele solare - apă caldă
Aparitia starii de insolventa
TRUMP ESTE PRESEDINTE
Despre islamizarea Europei. O publicăm integral. Și fără comentarii.
Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea - Asasinii Economici
Eficienţa parlamentarilor români e uşor de contestat. În primele şase luni ale anului deputaţii au aprobat 216 legi si au respins alte 247 de proiecte. Situaţia de la Senat nu e mult diferită. Cu 157 de legi promulgate, costurile cu adoptarea unui singur act normativ se ridică la Camera Superioară la peste 154.000 de euro.
Preţul actelor normative adoptate de către deputaţi nu diferă în funcţie de importanţa lor. De pildă, o lege privind insolvenţa persoanelor fizice, care a fost promulgată de preşedinte, ne costă la fel ca o lege privind instituirea zilei limbii bulgare.
Parlamentarii opoziţiei aruncă vina pe cei de la putere când vine vorba de numărul mic de legi care ajung la promulgare.
Ovidiu Raeţchi, deputat PNL: „Ştiţi cum spune clişeul: pe de o parte spune că democraţia este scumpă. Pe de altă parte este foarte multă ineficientă, dar nu aş plasa-o neapărat în zona parlamentarului... Eu am propus 55 de proiecte de lege dintre care cinci sau şapte pentru diaspora sunt vitale, cum e votul prin corespondenţă. Ştiţi câte proiecte din cele 55 au fost adoptate de Cameră şi Senat? Unul singur!"
Până la finalul anului costurile cu adoptarea unei legi ar putea să scadă uşor. În sesiunea de toamnă a Parlamentului vor mai fi trimise la promulgare alte câteva zeci de acte normative.
Încep aranjamentele , șmenurile !
Pe cine a adus Firea la Capitala din primaria lui Pandele.
Speranta Cliseru, mana dreapta a lui Florentin Pandele a devenit omul de baza al Gabrielei Firea in Primaria Capitalei. Cliseru s-a remarcat prin mesaje extrem de slugarnice la adresa noului primar general.
Speranta Cliseru este director in Primaria Voluntari, fiind numita administrator public al orasului de catre Florentin Pandele. Ea este unul dintre cei mai apropiati oameni ai lui Pandele, iar recent si-a transferat „competentele” in slujba Gabrielei Firea, la Primaria Capitalei. Speranta Cliseru a fost fotografiata la stanga noului primar general in cadrul unei sedinte cu directorii din Primaria Bucuresti.
Speranta Cliseru este si unul dintre membrii de vaza ai PSD Ilfov, ea fiind chiar director de campanie in 2014. http://www.aktual24.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu