Iadul sărăciei“ din Teleorman !
„Doar aerul a mai rămas de furat“
Mihai Şora Foto Octav Ganea/Inquam Photos
Ce vă recomandă pentru a guverna Romania cu demnitate ?
Documentele firmei Robra Construcao LTDA
Mazăre vine cu următoarea declarație despre timpul petrecut acolo: “Un paradis ecuatorial din nord-estul Braziliei, o zonă în care bate foarte mult vânt, împreună cu fraţii, mama şi prietenii.
Președintele Consiliului Județean (CJ) Arad, liberalul Nicolae Ioțcu, a fost acuzat oficial de DNA de trafic de influență și arestat preventiv pentru 30 de zile. El a fost prins, vineri, în flagrant, după ce ar fi primit mită 10.000 de euro. Banii veneau de la un om de afaceri căruia Ioțcu i-ar fi pretins 40.000 de euro ca să îi mjlocească un contract preferențial, de 1,6 milioane de euro, susțin anchetatorii.
Dacă la momentul câștigării funcției, după un mandat de senator și trei ani de directorat în companii private, abia agonisise 1.500 de lei, depozitele bancare i-au crescut peste noapte, din al doilea an de mandat. În 2009, Ioțcu își deschide primele conturi de investiții, unul de peste 135.000 de lei, și altul de peste 65.000 de euro. Peste un an, face un prim depozit de peste 66.000 de dolari, apoi un altul de peste 51.000 de euro. Anul 2012 e destul de prost pentru Ioțcu. La fel și 2013, însă recuperează în 2014: face un depozit de peste 12.000 de euro, mai adună într-un cont curent 800 de euro și investește într-un fond peste 55.000 de euro. Toate acestea, din salariul de președinte al Consiliului Județean, de 4.617 lei lunar, și în contextul în care soția sa nu câștigă nici 1.500 de lei într- o lună.
„Doar aerul a mai rămas de furat“
Mihai Şora Foto Octav Ganea/Inquam Photos
Într-un mesaj postat pe Facebook, filosoful Mihai Şora descrie judeţul Teleorman ca „iadul sărăciei“, de unde au fost furate pădurile, pământurile, destinele oamenilor şi până şi cimitirele, fiind „acel tărâm în care morţii votează“.
„Doar aerul a mai rămas de furat“, a scris Mihai Şora pe pagina sa de Facebook, în descrierea unui material video distribuit de acesta. Filmul, intitulat „Aici nu-l avem decât pe Dragnea“ e realizat de o echipă de documentarişti care prezintă starea deplorabilă în care se află judeţul Teleorman. „Teleorman: iadul sărăciei, ţinutul unde au fost furate pădurile, pământurile, apele şi destinele oamenilor. «Mai are să ne ia exact cimitirele…», spune un om. Dar au furat şi cimitirele: Teleormanul este acel tărâm în care morţii votează, mai scrie filosoful. Acesta adaugă că, deşi s-au născut mari scriitori şi filosofi români în Teleorman, niciunul dintre ei nu a reuşit să arare adevărul hoţiei aşa cum reiese din documentarul postat de acesta. „În Teleorman s-au născut Gala Galaction, Marin Preda, Constantin Noica. Niciunul nu ar izbuti să arate lumii – cu precizia imaginilor acestui reportaj – adevărul întreg şi gol-goluţ al hoţiei. Realitatea zilelor noastre aruncă în derizoriu orice pagină de literatură sau de filosofie. Pe-un picior de plai…“, comentează Şora. Materialul, realizat de o echipă de documentarişti, prezintă situaţia judeţului Teleorman, golit de locuitori, cei rămaşi spunând că acolo mai pot lucra doar pentru Liviu Dragnea, reprezentat de Tel Drum sau de administraţia publică, scrie news.ro.
Citeste mai mult: adev.ro/p5qoap
Citeste mai mult: adev.ro/p5qoap
Vezi și
Ce vă recomandă pentru a guverna Romania cu demnitate ?
Un protejat de al lui Dragnea şi, la fel ca şi un alt coleg de la facultate de la Tel Drum, se ocupa de afaceri care erau cu regim preferenţial din zona şefului PSD, fiind suspectat că este paravan pentru aceste inginerii financiare.
A fost întrebat de mai multe ori despre afaceri și proprietățile pe care le-ar avea în Brazilia și despre legătura cu Costel Comana, omul de afaceri care controla societatea Regiotrans şi era anchetat într-un dosar de corupţie în momentul în care s-a sinucis în 2015 în toaleta unui avion spre Costa Rica
Vezi si - Trebuie modificată legea Electorală
Într-o conferință de presă susținută la Parlament, președintele Camerei Deputaților a fost întrebat de mai multe ori despre afaceri și proprietățile pe care le-ar avea în Brazilia și despre legătura cu Costel Comana, omul de afaceri care controla societatea Regiotrans şi era anchetat într-un dosar de corupţie în momentul în care s-a sinucis în 2015 în toaleta unui avion spre Costa Rica.
Jurnalista l-a întrebat Liviu Dragnea dacă el e cel care i-a făcut legătura lui Costel Comană cu Campos Junior în Brazilia, acesta afirmând că "Nu" destul de mirat de întrebare. Ulterior jurnalista l-a chestionat în legătură cu ce a făcut cu "cei 4,9 milioane milioane de lei pe care i-a încasat de la Costel Comana", Liviu Dragnea replicând nervos "am cumpărat cocotieri".
Înregistrarea momentului poate fi vizionată AICI
“Melcul” lui Dragnea
Totul a început în 2010 când Mugurel Gheorghiaș, zis “Melcul”, fost coleg de facultate și de trupă rock cu Liviu Dragnea, a înființat în orașul brazilian firma M&J Investimentos Turísticos LTDA. L-a luat drept tovarăș în companie pe Campos Junior, viitorul partener al lui Comana, care a primit un singur procent din afacere. Brazilianul era util pentru contactele sale extinse și pentru că legile locale le impun străinilor să coopteze cel puțin un localnic în firmele lor.
Gheorghiaș înființase firma ca să investească în hoteluri, restaurante și alte bunuri imobiliare, conform documentelor de la registrul din Fortaleza.
M&J Investimentos Turisticos Ltda a fost înființată cu un capital social consistent de 1,8 milioane de reali, echivalentul a aproape un milion de dolari în 2010. Suma este foarte mare pentru o firmă cu răspundere limitată. Campos Junior, de pildă, și-a reactivat tot în 2010 o firmă de același tip, ltda, cu doar 15 mii de reali drept capital social.
Costel Comana, fostul şef de la RegioTrans, găsit mort în 2015, în toaleta avionului cu care călătorea, a fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea și făcea parte din cercul de apropiaţi ai acestuia. De asemenea, Comana era un protejat de al lui Dragnea şi, la fel ca şi un alt coleg de la facultate de la Tel Drum, se ocupa de afaceri care erau cu regim preferenţial din zona şefului PSD, fiind suspectat că este paravan pentru aceste inginerii financiare.
Potrivit unor dezvăluiri ziuanews.ro, Comana era divorţat, avea un copil din căsătorie, dar femeia cu care era în avion era secretara acestuia, Diana, care a fost şi ea angajat la firmele acestuia şi cu care avea o relaţie de mai multă vreme. Comana era, în afară de Regiotrans, de asemenea, acţionar la firma RC-CF TRANS SRL Braşov, societate care a pus la dispoziţia familiei Dragnea un autoturism Audi de ultimul tip ca sponsorizare. De altfel, mai multe bunuri ale familiei erau trecute pe diverse firme. Comana şi-a început activitatea ca şef de gara, de unde a fost repede recuperat de fostul coleg şi bun prieten, Liviu Dragnea şi propulsat în zona afacerilor de milioane de euro.
Ştirea iniţială: "Milionarul Costel Comana, locul 178 în Top 300 Capital, a fost găsit mort în toaletă unui avion care efectua o cursa pe teritoriul Americii de Sud. Femeia care îl însoţea pe Comana susţine că acesta era foarte nervos şi a fost de mai multe ori la toaletă, pe timpul călătoriei, iar la un moment dat nu s-a mai întors. Comana, după toate probabilităţile, s-a sinucis. El a fost descoperit în toaletă avionului atârnând de o eşarfă". Mai multe detalii pe ziuanews.ro
În ambele companii, Comana l-a avut ca partener constant pe un localnic, potrivit datelor obținute de RISE de la registrul companiilor din Fortaleza. Numele lui este Cauby Cursinio Campos Junior.
Documentele firmei Robra Construcao LTDA
Brazilianul de 38 de ani deține câte zece la sută din fiecare companie însă, mai important, el este omul bun la toate pentru românii care se întâlnesc pe ascuns în Brazilia. Spre exemplu, localnici care ne-au cerut să le protejăm identitatea ne-au povestit cum Campos Junior era practic șoferul lui Dragnea când politicianul venea să se distreze în Fortaleza. Campos Junior l-a preluat pe Dragnea și de la peste 500 de kilometri distanță de Fortaleza de la aeroportul din Natal unde ateriza uneori demnitarul român.
Și Comana a investit multă încredere în Campos Junior – care avea drept de semnătură în locul românului în toate documentele firmelor.
Pe 1 ianuarie 2015, cu mai puțin de două luni înainte de zborul spre Costa Rica, Comana și partenerul său au lichidat Regiotrans și și-au împărțit banii din capitalul social. Românul și-a luat înapoi cei 900 de mii de reali, iar brazilianul restul de 100 de mii. Robra funcționează și în momentul acesta.
Documentele firmei Regiotrans Fabricacao de Locomotivas
Mazăre vine cu următoarea declarație despre timpul petrecut acolo: “Un paradis ecuatorial din nord-estul Braziliei, o zonă în care bate foarte mult vânt, împreună cu fraţii, mama şi prietenii.
Localnicii îi cunosc pe Liviu (nr-Liviu Dragnea), pe Costel (nr-Costel Comana) și pe ceilalți români care, an de an, și-au făcut vacanțele și au investit în Cumbuco. “Ești român? Avem aici un grup de politicieni români care vin la distracție, la casa grande. Primul ministru, Liviu, și Costel, dar el a murit. Petrec în casa mare și joacă mult tenis. Le place tenisul”, ne-a spus un cumbucoan care rupe și câteva cuvinte în română și ne-a demonstrat asta cu un “bună dimineața”, bine pronunțat pe la orele prânzului. Localnicul ne-a cerut să-i păstrăm anonimatul după ce i-am explicat ce facem acolo.
Brazilianul de încredere
Liviu Dragnea este citat de Mediafax cu o declarație făcută la o întâlnire cu presa, în august 2015, în care admite că-și face vacanțele în Brazilia de nouă ani, dar spune că nu are nicio proprietate acolo.
Un alt politician român care și-a petrecut vacanțele la Cumbuco este fostul primar al Constanței, Radu Mazăre. Am arătat poza acestuia mai multor localnici și aceștia l-au identificat pe politician. Mazăre, de altfel, este citat de Gândul în 2010, imediat după întoarcerea din vacanță, de la Fortaleza, cu următoarea declarație despre timpul petrecut acolo: “Un paradis ecuatorial din nord-estul Braziliei, o zonă în care bate foarte mult vânt, împreună cu fraţii, mama şi prietenii. E o zonă în care vin foarte mulţi pasionaţi ai acestui sport. M-am dat în fiecare zi cu zmeul cale de 100 de kilometri pe apă şi am lăsat tămbălăul politic de acasă”. În același interviu, întrebat dacă l-a luat și pe Liviu Dragnea în Brazilia, Mazăre a spus: “Domnul Dragnea nu este kite surfer. Ce să caute?”.
Contactat de RISE, Radu Mazăre a spus că s-a întâlnit totuși o dată cu Dragnea în Fortaleza, la un restaurant: “Mai erau și alte persoane de gen feminin. (…) Am vorbit doar de fete și politică. Eu și de sport.” Mazăre a spus că nu-și aduce aminte anul în care s-au întâlnit și că nu-l cunoaște pe Costel Comana.
În realitate, Dragnea frecventa deja Cumbuco în timp ce unul dintre oamenii săi de încredere își încropea, începând cu 2010, afacerile acolo.
Ca un amănunt, în 2010, Mazăre a primit pe site-ul personal un mesaj tradus cel mai probabil în română cu google translate-ul de atunci în care era avertizat că proprietatea sa din Cumbuco este folosită pentru activități sordide atunci când este plecat.
AVERE NESIMŢITĂ
Baronul de Arad s-a ÎMBOGĂŢIT în 7 ani, cât alții într-o viață.
Cum a făcut ŞEFUL JUDEŢULUI o avere FABULOASĂ.
Ultima fiţă: JACUZZI PE GAZON
Ioțcu a fost prins cu ajutorul SRI, care a realizat o serie de interceptări în acest caz. Șeful CJ Arad avea o imagine bună în județ.
Nicolae Ioțcu a câștigat șefia CJ Arad în 2008. În numai doi ani și-a construit o vilă de 336 mp în comuna Vladimirescu, iar un an mai târziu primea „donație” pentru fiul său un apartament de 217 mp, cu patru camere, în Arad.
Președintele Consiliului Județean (CJ) Arad, liberalul Nicolae Ioțcu, a fost acuzat oficial de DNA de trafic de influență și arestat preventiv pentru 30 de zile. El a fost prins, vineri, în flagrant, după ce ar fi primit mită 10.000 de euro. Banii veneau de la un om de afaceri căruia Ioțcu i-ar fi pretins 40.000 de euro ca să îi mjlocească un contract preferențial, de 1,6 milioane de euro, susțin anchetatorii.
Dacă la momentul câștigării funcției, după un mandat de senator și trei ani de directorat în companii private, abia agonisise 1.500 de lei, depozitele bancare i-au crescut peste noapte, din al doilea an de mandat. În 2009, Ioțcu își deschide primele conturi de investiții, unul de peste 135.000 de lei, și altul de peste 65.000 de euro. Peste un an, face un prim depozit de peste 66.000 de dolari, apoi un altul de peste 51.000 de euro. Anul 2012 e destul de prost pentru Ioțcu. La fel și 2013, însă recuperează în 2014: face un depozit de peste 12.000 de euro, mai adună într-un cont curent 800 de euro și investește într-un fond peste 55.000 de euro. Toate acestea, din salariul de președinte al Consiliului Județean, de 4.617 lei lunar, și în contextul în care soția sa nu câștigă nici 1.500 de lei într- o lună.
Vila e construită după ultima fiță: are sistem de monitorizare video, un hectar de teren acoperit cu cel mai bun gazon și arbori exotici, plus jacuzzi extern, în cadă din lemn scump.
Rețeta „miraculoasă” de făcut bani, demontată de DNA
Procurorii DNA Timișoara arată cum a făcut avere Ioțcu. „În cursul anului 2012, inculpatul a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziție publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea SCJU Arad», în valoare de 1.600.000 de euro. Astfel, inculpatul a determinat funcționari din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferențial și a stabilit comisia de evaluare a ofertelor depuse, influențând pe membrii comisiei, astfel încât aceștia să stabilească ca și câștigător al procedurii societatea menţionată anterior, în asociere cu o altă firmă.
Reţeta tele-înzăpezirii, marca Ponta
De fapt, nu am avut o deszăpezire, ci am avut o tele-înzăpezire cu nouă comandamente, timp de şapte zile, în care miniştrii au stat mai mult la televizor, iar preşedinţii de consilii judeţene au fost plecaţi în străinătate - în Elveţia, în Austria, a declarat deputatul PDL Alexandru Nazare după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.
El a adăugat că, între timp, prefecţii s-au încurcat şi ei în ce aveau de făcut şi s-au înzăpezit. Ca atare, tocmai ca să nu treacă neobservată această minciună care ne costă foarte mult pe toţi, pentru că deszăpezirea are un cost foarte mare, am depus astăzi o moţiune în care am cuprins aberaţiile deszăpezirii la nivel central şi local.
Potrivit lui Nazare, clientela politică cultivată de USL şi Ponta se îmbogăţeşte la înzăpezire, iar localităţi întregi rămân izolate.
El a adăugat că, între timp, prefecţii s-au încurcat şi ei în ce aveau de făcut şi s-au înzăpezit. Ca atare, tocmai ca să nu treacă neobservată această minciună care ne costă foarte mult pe toţi, pentru că deszăpezirea are un cost foarte mare, am depus astăzi o moţiune în care am cuprins aberaţiile deszăpezirii la nivel central şi local.
Potrivit lui Nazare, clientela politică cultivată de USL şi Ponta se îmbogăţeşte la înzăpezire, iar localităţi întregi rămân izolate.
Deputatul UNPR (?!) Ioana Jenica Dumitru se antrenează de zor în încercarea de a prinde funcția de primar la Ștefănești. Interesant este faptul că cei cu care se antrenează sunt îmbrăcați, toți, în roșu. Pagina de facebook este plină de roșu, de echipa PSD – atât cea locală cât și, pe ici, pe colea, de câțiva consilieri județeni, pesediști și ei, care s-au spetit să o promoveze. Alături i-a stat, tot timpul, viceprimarul Ion Mihalcea, adică unul dintre așa-zișii baroni locali pe care, în același mandat de parlamentar, doamna deputat îi considera un fel de cancer al țării.
”Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii!”; ”Îmbogăţirea baronilor PSD-PNL sau reţeta teleînzăpezirii marca Ponta” – sunt titlurile a numai două moțiuni depuse, în Parlament, de doamna deputat, ajunsă acolo pe listele PP-DD, ce a trecut, ulterior, la UNPR-ul ce creștea mai repede decât Făt Frumos. Iată, acum, că vaporul electoral de croazieră este constituit tocmai de partidul cel mai înjurat, de partidul baronilor. Nu se pune, în dragoste, la război și, mai nou, în politică. Situația este cu atât mai hilară cu cât șeful de campanile al doamnei candidat este un baron pesedist pur sânge…
”Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii!”; ”Îmbogăţirea baronilor PSD-PNL sau reţeta teleînzăpezirii marca Ponta” – sunt titlurile a numai două moțiuni depuse, în Parlament, de doamna deputat, ajunsă acolo pe listele PP-DD, ce a trecut, ulterior, la UNPR-ul ce creștea mai repede decât Făt Frumos. Iată, acum, că vaporul electoral de croazieră este constituit tocmai de partidul cel mai înjurat, de partidul baronilor. Nu se pune, în dragoste, la război și, mai nou, în politică. Situația este cu atât mai hilară cu cât șeful de campanile al doamnei candidat este un baron pesedist pur sânge…
De ce este considerat viceprimarul din Ștefănești, Ion Mihalcea, baron
Viceprimarul localității, Ion Mihalcea, a reușit de când este edil, să-și împroprietărească toată familia cu terenuri și case care ba apar în declarația de avere, ba își modifică suprafețele, ba dispar cu desăvârșire. Spre exemplu, viceprimarul psd-ist a primit din partea părinților moșteniri în case și terenuri, pe care le-a transmis, parțial, mai departe fiicei, Alina Tufă Mihalcea, angajată, de asemenea, la Primăria Ștefănești, subdivizia cultură. Și soția viceprimarului, Elena Mihalcea este angajată la primăria unde soțul este viceprimar, practic o instituție publică de...familie.
Mihalcea nu a reușit să explice coerent dispariția unui teren intravilan moștenit în 2003, în suprafață de 2015 mp. “Și terenul ăsta l-am moștenit de la părinții mei, noi fiind mai mulți frați, după care l-am dat copiilor. Noi am avut și pădure, și tot așa a fost împărțită între frați, în urma succesiunii. Nu au fost pe numele meu, de aceea nu apar toate în declarațiile de avere.” Probabil așa a ajuns fiica viceprimarului împreună cu soțul, polițistul Alin Tufă-Mihalcea, să dețină 4000 mp intravilan, 3200 mp extravilan, o pădure de 7500 mp, pășuni, lac și o casă. Casa e moștenită, dar nu a fost niciodată în declarația de avere a tatălui… O avere frumușică pentru funcționari publici remunerați cu salarii nu prea mari.
Mihalcea nu a reușit să explice coerent dispariția unui teren intravilan moștenit în 2003, în suprafață de 2015 mp. “Și terenul ăsta l-am moștenit de la părinții mei, noi fiind mai mulți frați, după care l-am dat copiilor. Noi am avut și pădure, și tot așa a fost împărțită între frați, în urma succesiunii. Nu au fost pe numele meu, de aceea nu apar toate în declarațiile de avere.” Probabil așa a ajuns fiica viceprimarului împreună cu soțul, polițistul Alin Tufă-Mihalcea, să dețină 4000 mp intravilan, 3200 mp extravilan, o pădure de 7500 mp, pășuni, lac și o casă. Casa e moștenită, dar nu a fost niciodată în declarația de avere a tatălui… O avere frumușică pentru funcționari publici remunerați cu salarii nu prea mari.
Ion Mihalcea, în atenția ANI
Viceprimarul din Ștefănești a ajuns și la ANI. De fapt, niște cetățeni din comună au depus o sesizare către Agenția Națională de Integritate. Ce spune edilul despre asta: “Da, este adevărat, mi s-a făcut o sesizare la ANI, dar până acum nu m-au chemat. Nu îmi este teamă, pentru că știu că sunt în regulă…” Un alt aspect, cel puțin curios, este că nici viceprimarul și nici soția sa nu dețin conturi bancare în care să se afle mai mult de câțiva lei. Probabil că Mihalcea este un angajat de modă veche, care preferă cash-ul, pe principiul românesc “ce-i în mână, nu-i minciună!”
Deputatul Jenica Dumitru, sabotată pe facebook de votanții din Ștefănești?!
Deși foarte activă în ultima perioadă, deputata de Ștefănești are, pe facebook, dacă nu o problemă de comunicare, cel puțin una de… votare. Un mesaj optimist, în care o persoană ajută pe alta să urce, adică să depășească un obstacol, ceva, s-a ”bucurat” de atenția candidatului feminin la funcția de primar al Ștefăneștiului. Aceasta a scris: ”Aștept să văd numărul vostru prin numărul de like-uri și comentări și distribuiri. Începem să numărăm de azi (20 aprilie, n.r.). Dacă nu vom vedea un număr peste 7000 atunci înseamnă că cei care vor dreptate sunt prea puțini. OK?”
Ei bine, cei care vor dreptate sunt, în Ștefănești, foarte puțini. Sau, mai bine zis, cei care vor dreptatea la care se referă domna candidat. Săptămâna trecută erau sub 100 de ”like-uri” și cam același număr de distribuiri. Poate că nu era dreptatea acolo, cine știe… Doamna deputat încă așteaptă, suntem convinși, miile de votanți… C.B., S.V.
Ei bine, cei care vor dreptate sunt, în Ștefănești, foarte puțini. Sau, mai bine zis, cei care vor dreptatea la care se referă domna candidat. Săptămâna trecută erau sub 100 de ”like-uri” și cam același număr de distribuiri. Poate că nu era dreptatea acolo, cine știe… Doamna deputat încă așteaptă, suntem convinși, miile de votanți… C.B., S.V.
Promisiunile USL: Locuri de munca, impozit diferentiat, majorarea salariului minim
Şova a mai spus că stabilirea cantităţii de zăpadă "are la bază un calcul ingineresc simplu, care se bazează pe suprafaţa kilometrului pătrat deszăpezit, pe densitate, pe grosimea stratului de zăpadă în cod roşu, în cod portocaliu".
Șova: Nazare a absolvit școala de dans și bune maniere
"Am aici, pentru domnul deputat Nazare, am rugat inginerii care ştiu mai multă matematică decât la şcoala de dansuri şi bune maniere, pe care a absolvit-o dânsul, cum se calculează cantitatea de zăpadă", a spus Şova.
Social-democratul i-a mai spus democrat-liberalului că este vorba despre "lucruri simple" şi că dacă nu s-ar uita pe internet doar la desene animate, ar afla şi alte informaţii publice.
Textul moţiunii a fost depus luni la Parlament de liderul grupului deputaţilor PDL, Gheorghe Tinel.
Deputatul Alexandru Nazare a precizat luni că moţiunea este intitulată "Îmbogăţirea baronilor PSD, PNL sau Reţeta teleînzăpezirii, marca Ponta" pentru că în această iarnă s-a făcut o deszăpezire, ci "o teleînzăpezire".
"De fapt nu am avut o deszăpezire, ci am avut o teleînzăpezire cu nouă comandamente, timp de şapte zile, în care miniştrii au stat mai mult la televizor, iar preşedinţii de consilii judeţene au fost plecaţi în străinătate - în Elveţia, în Austria. Între timp, prefecţii s-au încurcat şi ei în ce aveau de făcut şi s-au înzăpezit. Ca atare, tocmai ca să nu treacă neobservată această minciună care ne costă foarte mult pe toţi, pentru că deszăpezirea are un cost foarte mare. Noi depunem o moţiune în care am cuprins aberaţiile deszăpezirii la nivel central şi local", a precizat deputatul PDL Alexandru Nazare. Autor: Mircea Marian, Carmen Vintilă Moţiune pe deszăpezire. http://www.evz.ro/
Textul moţiunii a fost depus luni la Parlament de liderul grupului deputaţilor PDL, Gheorghe Tinel.
Deputatul Alexandru Nazare a precizat luni că moţiunea este intitulată "Îmbogăţirea baronilor PSD, PNL sau Reţeta teleînzăpezirii, marca Ponta" pentru că în această iarnă s-a făcut o deszăpezire, ci "o teleînzăpezire".
"De fapt nu am avut o deszăpezire, ci am avut o teleînzăpezire cu nouă comandamente, timp de şapte zile, în care miniştrii au stat mai mult la televizor, iar preşedinţii de consilii judeţene au fost plecaţi în străinătate - în Elveţia, în Austria. Între timp, prefecţii s-au încurcat şi ei în ce aveau de făcut şi s-au înzăpezit. Ca atare, tocmai ca să nu treacă neobservată această minciună care ne costă foarte mult pe toţi, pentru că deszăpezirea are un cost foarte mare. Noi depunem o moţiune în care am cuprins aberaţiile deszăpezirii la nivel central şi local", a precizat deputatul PDL Alexandru Nazare. Autor: Mircea Marian, Carmen Vintilă Moţiune pe deszăpezire. http://www.evz.ro/
Moţiune pe deszăpezire
Moţiunea simplă "Îmbogăţirea baronilor PSD, PNL sau reţeta teleînzăpezirii, marca Ponta", iniţiată de PDL şi PP-DD a fost dezbătută azi în plenul Camerei Deputaților, votul urmând să fie dat mâine. Deputatul PDL Alexandru Nazare i-a oferit ministrului Dan Şova un cântar cu care să stabilească exact câtă zăpadă are de ridicat CNADNR.
„Am aici un cântar pe care i-l ofer domnului ministru şi cu care să cântărească zăpada de acum înainte, dar să se şi ocupe de deszăpezire, iar cei de la PNL să cântărească bine mâine (n.r. - marţi), poate vor să treacă în Opoziţie şi să voteze alături de noi această moţiune”, a spus Nazare în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii.
Ministrul PSD a ţinut să ofere un răspuns gestului PDL: "Sincer, mă aşteptam ca generaţia mai tânără a PDL să nu umble şi ea cu ocaua mică!".
Dan Şova l-a numit pe Alexandru Nazare drept "fostul ministru de 78 de zile", făcând referire la scurta perioadă în care democrat-liberalul a fost ministru al Transporturilor, sub conducerea fostului premier Emil Boc.
Vezi și
„Am aici un cântar pe care i-l ofer domnului ministru şi cu care să cântărească zăpada de acum înainte, dar să se şi ocupe de deszăpezire, iar cei de la PNL să cântărească bine mâine (n.r. - marţi), poate vor să treacă în Opoziţie şi să voteze alături de noi această moţiune”, a spus Nazare în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii.
Ministrul PSD a ţinut să ofere un răspuns gestului PDL: "Sincer, mă aşteptam ca generaţia mai tânără a PDL să nu umble şi ea cu ocaua mică!".
Dan Şova l-a numit pe Alexandru Nazare drept "fostul ministru de 78 de zile", făcând referire la scurta perioadă în care democrat-liberalul a fost ministru al Transporturilor, sub conducerea fostului premier Emil Boc.
Vezi și
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu