Basescu si-a găsit de lucru !


Credea cineva că Băsescu se v-a cuminti vreodată ? Ei bine nu . El estre mereu in cautare de ”lucru” . chiar dacă nu este de lucru în Romania , Basescu își caută mereu ceva nou , in trend cu prostia de ultimă actualitate ! Mai nou , se ceartă cu un anonim , un necunoscut , care a procedat cum l-a învățat și  povățuit guvernantii lui de la Budapesta . 
Dar pînă acum , ”domnul” Băsescu , pe ce lume a trait ? 
Băsescu a fost la guvernare timp de 23 de ani si nu a scos un sunet impotriva ungariei , desi motive au fost nenumasrate .

Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Europa privită din viitor

  5. Hrana vie



De 23 de ani politicienii români şi maghiari au părăsit CENTRUL ROMÂNIEI. Acceptând şantajul partidelor maghiare, politicienii români avizi de putere şi de banul public au acceptat să părăsească pe cetăţenii României (fie ei etnici maghiari sau români) din Covasna şi Harghita, unde dacă treci parcă ai face o vizită în trecutul comunist al ţării.

Cu sprijinul unei clase politice iresponsabile şi avidă de putere, partidele maghiare au beneficiat de susţinere pentru a marginaliza centrul României  şi a transforma această zonă într-o enclavă desprinsă parcă din regimul comunist. Cu o infrastructură la pământ, cu cea mai slabă economie la nivel naţional, cu un sistem de învăţământ deficitar, vorbim de fapt de păstrarea unei societăţi subevoluate dar uşor de manipulat politic. Maghiarilor din centrul României le este refuzat dreptul de a învăţa la cele mai bune Universităţi din Ţară şi asta pentru simplul motiv că le este refuzat dreptul la limba majorităţii româneşti. Cine face acest lucru? Politicienii maghiari, dar împreună cu cei români, ambele categorii demult nemai-reprezentând interesul cetăţeanului care i-a ales.

Traian Băsescu atacă Budapesta: România va pune la punct Ungaria! E un factor de instabilitate




Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la la Izvorul Mureşului (Harghita), că "Ungaria este un focar de instabilitate". El a mai spus că statul român "îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".

"Am crezut că funcţionează decenţa. Anul acesta, ne-au dovedit că pot fi indecenţi. Ungaria a devenit, în momentul de faţă, un focar de instabilitate din punct de vedere al tratamentului minorităţilor în regiune, nu în România. În România, nu se va întâmpla nimic, dar în regiune politica Budapestei a început să creeze dificultăţi statelor care au minoritate maghiară pe teritoriul lor. România îşi va suma leadeship-ul punerii la punct a Budapestei", a declarat Băsescu.
Băsescu a vorbit şi despre principiul general al tratamentului minorităţilor în România.
"Niciun prag constituţional nu poate fi nici luat în discuţie, nici depăşit. Poate să se perinde prin Harghita şi Covasna toată protipendada politicienilor maghiari. Probabil e ultimul an când au putut să o facă atât de relaxat. Ca şef al statului, am vrut să văd până unde se poate merge. Anul ăsta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult", a spus Băsescu.


Liderul Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judeţul Harghita, că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui conflict cu România.
Preşedintele partidului Mişcarea pentru Ungaria - Jobbik, Vona Gabor, a declarat jurnaliştilor prezenţi la Tabăra EMI că Ungaria are obligaţia de a susţine în faţa Uniunii Europene şi de a sprijini obţinerea autonomiei, revendicată de maghiarii din Transilvania, apreciind că disputele pe această temă trebuie soluţionate cât mai curând, transmite corepondentul MEDIAFAX.
"Eu cred că Ungaria, dincolo de gesturile simbolice şi de iniţiativele civice, are obligaţia să încerce să dea glas acestei cerinţe în faţa forurilor internationale. Eu cred că această dispută (privind autonomia Secuimii) nu este disputa României şi Ungariei, ci una europeană. Ungaria trebuie să facă orice îi stă în putinţă ca disputa pe seama autonomiei să se finalizeze cât mai repede", a susţinut Vona Gabor.
Întrebat dacă va susţine cauza autonomiei Secuimii cu riscul de a deteriora relaţiile dintre România şi Ungaria, preşedintele Jobbik a spus că partidul său îşi va asuma acest risc, pe care ar trebuie să şi-l asume, în opinia sa, întreaga Ungarie.
"Este evident că, pentru noi, principalul obiectiv nu este calitatea relaţiei dintre Romania şi Ungaria, ci starea societăţii şi naţiunii maghiare, care îi include şi pe maghiarii din Transilvania. Deci, dacă apărarea drepturilor maghiarior din România şi reprezentarea lor înseamnă conflict cu România, cred că Jobbik îşi va asuma această reponsabilitate, care trebuie, de fapt, asumată de întreaga Ungarie", a declarat Vona Gabor.


Ministerul Afacerilor Externe a transmis, duminică, printr-un comunicat, că aşteaptă din partea Guvernului de la Budapesta să se disocieze de declaraţiile Jobbik făcute sâmbătă la Joseni, ministerul menţionând totodată că "dezavuează orice manifestări sau declaraţii extremiste care au loc pe teritoriul României".
"Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate şi respinge declaraţiile făcute în cadrul Taberei de vară de la Joseni, în cursul zilei de sâmbătă, 10 august 2013. MAE aşteaptă din partea Guvernului de la Budapesta să se disocieze de declaraţiile Jobbik făcute la Joseni în cursul zilei de ieri", precizează un comunicat.

"Pe tema autonomiei pe criteriu etnic, MAE reaminteşte faptul că aceasta nu face parte din standardele europene actuale omologate pentru minorităţile naţionale, la fel ca şi aşa zisele drepturi colective pentru minorităţile naţionale, care sunt excluse conceptual din planul relaţiei bilaterale prin Tratatul politic de bază din 1996. În ce priveşte afirmaţia că pentru soluţionarea aşa-zisei probleme a maghiarilor din România este necesară asumarea unui conflict între Ungaria şi România, MAE apreciază că este extrem de gravă. Ea contravine flagrant spiritului şi realităţilor europene contemporane, principiilor de drept internaţional, Tratatului politic de bază, precum şi Parteneriatului Strategic bilateral. Astfel de poziţionări sunt complet anacronice şi trebuie condamnate cu toată fermitatea de către toţi actorii responsabili din România, Ungaria şi Europa, în general", spune comunicatul MAE.


Jobbik este un partid de opoziţie care nu este implicat în activitatea Guvernului ungar şi nu împărtăşeşte responsabilităţile acestuia, a declarat Ministerul ungar de Externe pentru MTI, răspunzând unei solicitări din partea diplomaţiei române.


http://www.realitatea.net/basescu-ataca-budapesta-ungaria-un-focar-de-instabilitate_1245967.html#ixzz2bsaNsvoF 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce se întîmplă cu Regele

 Regele Charles va lipsi de la vizita prințului Harry pe care acesta o va face în Londra, pentru o drumeție în Transilvania, scrie The Teleg...