Pretul locuintelor pe metru patrat


Pretul pe metru patrat construit in 2012 
va scadea ?
 

In conferinta de presa pe teme economice din 8 noiembrie 2011 ce a avut loc la Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica profesorul Anton Caragea a prezentat noul raport preliminar asupra evolutiei pietei imobiliare realizat de IRICE si declarat ca prabusirea pietei imobiliare va continua si in 2012 dar se poate spera ca din 2015-2016 piata se va stabiliza la preturi cu 50-70% mai reduse decat cele din acest an.

Un raport bancar arata ca deja bancile iau ca valoare a activelor pentru dosarele de credit suma de 400 de euro pe metru patrat in centrul capitalei. Se poate prognoza deci o scadere si mai drastica, si sunt voice care vorbesc despre o varianta pesimista de intoarcere a pietei imobiliare inapoi cu 15 ani a declarat profesorul Anton Caragea. Economistul sef M R a declarat ca atata vreme cat piata imobiliara va reusi sa se stabilizeze la preturi de 400-500 de euro metru patrat construit in centrul Bucurestiului se poate imagina o revenire in urmatorii 5-10 ani.
Este acum o perioada cand nu as sfatui pe nimeni sa cumpere a declarat  economistul sef  , deoarece preturile sunt inca mari si la 1000 de euro metrul patrat nu va cumpara nimeni, cand noile unitati ce se construiesc acum sunt la costuri de 200 de euro metru patrat si se vor vinde cu 300-350 de euro , preturile vor mai scadea substantial si rapid in urmatoarea perioada. Acum este doar timpul de a vinde rapid, cata vreme preturile se mai mentin ridicate si inainte de scaderea drastica din lunile februarie – martie si de noul val de falimente si de scadere a valorii imobilelor din octombrie 2012 cand , venirea iernii , a noilor sume de intretinere si a noilor facturi de la gaze, in conditiile in care Primaria Bucurestiului a anuntat taierea subventilor din aceasta iarna , toate acestea vor ameninta piata imobiliara cu colapsul, daca scapam din noul an cu o scadere de 50% -60% a preturilor ne putem considera norocosi a concluzionat economistul sef M. R .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce se întîmplă cu Regele

 Regele Charles va lipsi de la vizita prințului Harry pe care acesta o va face în Londra, pentru o drumeție în Transilvania, scrie The Teleg...