Piata imobiliara Isi revine


Oferta de apartamente a crescut. Isi revine piata imobiliara?

Falimentele de pe piata imobiliara continua si in 2012
Piata ofertelor imobiliare a inregistrat in luna martie o crestere peste medie, insa acest fenomen nu reprezinta neaparat un semn al revenirii pietei imobiliare, este de parere analistul imobiliar Radu Zilisteanu."Martie 2012 se caracterizeaza mai ales printr-o revenire a pietei la valorile medii normale in ceea ce priveste numarul de oferte nou aparute pe piata, dupa un start al anului 2012 in care s-a inregistrat cea mai slaba oferta imobiliara din 2007 pana in prezent", au declarat reprezentantii Anunturiparticulari.ro.
Daca in anii anteriori, trecerea de la iarna la primavara aducea o crestere treptata a numarului de oferte noi, luna trecuta portalul a inregistrat 2.500 de noi oferte, cu 65% mai mult decat in februarie.
Cele mai multe oferte - peste 1.000 - au aparut in cadrul sectiunii de apartamente de doua camere, in cazul apartamentelor cu trei camere au fost inregistrate 750 de noi oferte, iar numarul ofertelor noi de garsoniere a ajuns la aproape 500. Numarul mare de noi oferte aparute pe piata indica un optimism venit din partea proprietarilor.

Au trecut doar doua luni din 2012 si avem deja trei cereri de insolventa in piata imobiliara, in randul dezvoltatorilor. Lista esecurilor va continua, potrivit analistilor chestionati de Business24.
Alia Apartments a intrat oficial in insolventa, dupa ce judecatorii Tribunalului Bucuresti au acceptat cererea spaniolilor de la Alia Inmobiliaria.

Este cel de-al treilea ansamblu rezidential care intra in insolventa doar in acest an, dupa Laguna Residence si Citadella Titan, iar lista esecurilor in industria imobiliara va continua in 2012, potrivit analistilor.

La lansarea proiectului Alia Apartments, in 2010, dezbvoltatorii au anuntat ca 45% din cele 124 deapartamente sunt deja contractate. Cu toate acestea, vanzarile au inceput sa scada tot mai mult, astfel incat in 2011, au vandut doar 11locuinte.

Inca un an de cumpana pentru dezvoltatori

Nu sunt insa singurii dezvoltatori loviti de criza imobiliara. Doar in ultimul an 10 ansambluri rezidentiale din Bucuresti au intrat in procedura insolventei, printre care amintim Asmita Gardens cu 800 de apartamente, Green Lake Residence cu 38 de vile si 118 apartamente sau Vitan Platinum Tower, cu 312 apartamente.

"Cereri de intrare in insolventa vom mai vedea pe parcursul anului 2012, deja avem cateva exemple", este de parere analistul imobiliar, Dr. Ioan Radu Zilisteanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce se întîmplă cu Regele

 Regele Charles va lipsi de la vizita prințului Harry pe care acesta o va face în Londra, pentru o drumeție în Transilvania, scrie The Teleg...